Μήνυμα ενότητας της ΝΔ από Μητσοτάκη, Καραμανλή και Σαμαρά


Τα όσα έγιναν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας με την τοποθέτηση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Κώστα Μπογδάνου και τη διαγραφή του από την ΝΔ έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, ανοίγοντας συζητήσεις περί κινητικότητας στα δεξιά της ΝΔ, αλλά και περί των γενικότερων ισορροπιών εντός της κεντροδεξιάς παράταξης.

Στην όλη συζήτηση είχε μπει και η παράμετρος που ακούει στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει λίγο νωρίτερα στα ΝΕΑ. Για τους καλά γνωρίζοντες τα «νεοδημοκρατικά», η συγκεκριμένη κίνηση του κ. Σαμαρά σε καμία περίπτωση δεν έκρυβε σκέψεις υπονόμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά ήταν ένας τρόπος έκφρασης των διαχρονικών του θέσεων.

Η εβδομάδα που αρχίζει για το κυβερνών κόμμα έχει ένα σημείο αναφορά, ένα προγραμματισμένο γεγονός με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Μία εκδήλωση που αναμένεται να στείλει, όπως επισημαίνουν έμπειροι κοινοβουλευτικοί, μήνυμα ενότητας από την μία αλλά και αντεπίθεσης προς όλους όσοι «βλέπουν» σενάρια διάσπασης.

Την Τετάρτη το ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής διοργανώνει εκδήλωση, στην οποία βασικός ομιλητής θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Σε μία από τις σπάνιες δημόσιες τοποθετήσεις του, ο κ. Καραμανλής αναμένεται να αναφερθεί τόσο στον ιδρυτή της ΝΔ όσο και σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις που κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή της χώρας όπως για παράδειγμα στην ελληνογαλλική συμφωνία.

Το ενδιαφέρον γίνεται ακόμα μεγαλύτερο εξαιτίας δύο ακόμα στοιχείων που θα καταγραφούν εκείνο το απόγευμα. Το πρώτο είναι ότι χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης , κίνηση που από μόνη της προσδίδει έναν ισχυρότατο συμβολισμό ενότητας της παράταξης, σε μία χρονική συγκυρία στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται στη δημιουργία σεναρίων περί γαλάζιας εσωστρέφειας.

Το δεύτερο είναι ότι στην πρώτη σειρά των καθισμάτων θα βρίσκεται και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός της ΝΔ , ο Αντώνης Σαμαράς. Η παρουσία του κ. Σαμαρά θα έρθει να επισφραγίσει τη διάθεση για ενότητα που επικρατεί σε όλες τις γαλάζιες «φυλές» παρά τις προφανώς διαφορετικές προσεγγίσεις που μπορεί να υπάρχουν σε ένα μεγάλο κομματικό φορέα, όπως είναι η ΝΔ.

Καλεσμένοι την Τετάρτη, στο χώρο του ιδρύματος στη Φιλοθέη θα είναι σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ καθώς και οι ευρωβουλευτές του κόμματος. Η εκδήλωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις αρχές του καλοκαιριού αλλά εξαιτίας της πανδημίας αναβλήθηκε.

vradini.gr


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη