Λογοκρισία στο Ιράν: Πέφτει «μαύρο» στην τηλεόραση για γυναίκες που τρώνε… πίτσα!


Η αντιπολίτευση καταγγέλει λογοκρισία από τις αρχές του Ιράν για τις σκηνές στην τηλεόραση που πρωταγωνιστούν γυναίκες

Τουλάχιστον παράξενοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι νέοι κανόνες λογοκρισίας που ανακοινώθηκαν στο Ιράν και αφορούν τα όσα μπορούν ή δεν μπορούν να παρουσιάζονται στην τηλέοραση.

Για παράδειγμα στο Ιράν, όπως καταγγέλλουν οργανώσεις της αντιπολίτευσης, απαγορεύεται πλέον στους παραγωγούς να παρουσιάζουν γυναίκες να τρώνε πίτσα στο γυαλί.

Παράλληλα οι παραγωγοί προειδοποιήθηκαν ότι δεν θα πρέπει να παρουσιάζουν άνδρες να σερβίρουν τσάι σε γυναίκες σε σκηνές που εκτυλίσσονται σε χώρους εργασίας ενώ ένας τρίτος κανόνας απαγορεύει στις γυναίκες να φοράνε δερμάτινα γάντια.

Σύμφωνα με το IranWire τους νέους κανόνες λογοκρισίας ανακοίνωσε ο επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων στην κρατική τηλεόραση του Ιράν, Αμίρ Χοσέιν Σαμσάντι, ο οποίος αποφάσισε ότι οι γυναίκες δεν θα πρέπει να εμφανίζονται στην τηλεόραση να πίνουν αφεψήματα με κόκκινο χρώμα ενώ στη λίστα των απαγορευτικών περιλαμβάνονται και τα σάντουιτς.

Προκειμένου, δε, να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρασπονδία οι σκηνές ή οι φωτογραφίες στις οποίες πρωταγωνιστούν μαζί άνδρες και γυναίκες σε οικιακό περιβάλλον θα πρέπει να λαμβάνουν έγκριση από την αρμόδια αρχή του Ιράν (IRIB) πριν την μετάδοσή τους.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη