Πορεία εκπαιδευτικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά και της Αθήνας.

Εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την “ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης”.

Μετά τη συγκέντρωσή τους στο Άγαλμα Βενιζέλου ξεκίνησαν πορεία στην Εγνατία και θα διασχίσουν την Αγίας Σοφίας, την Τσιμισκή και την πλατεία Αριστοτέλους για να καταλήξουν πάλι στο άγαλμα.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Πορεία διαμαρτυρίας και στη Αθήνα

Παράλληλα, διαδήλωση από μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας πραγματοποιείται έξω από τα Προπύλαια ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.

Αυτή την ώρα η αστυνομία έχει κάνει φραγμό στην Οθωνος και δεν επιτρέπει στους διαδηλωτές (περίπου 2.000) να βγουν στην Αμαλίας, ενώ ξέσπασαν επεισόδια μικρής έκτασης.

Στην πορεία συμμετέχουν περίπου 3.000 εκπαιδευτικοί. Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται στο κέντρο της Αθήνας, με την Πανεπιστημίου να έχει κλείσει και τη Σταδίου να παρουσιάζει αυξημένη κίνηση.

Υπενθυμίζεται ότι κρίθηκε παράνομη η απεργία-αποχή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ), της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) από κάθε αξιολόγηση.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη