Καταδίκη ιδιοκτήτη μονάδας αλόγων στον Ασπρόπυργο: Σοκάρουν οι περιγραφές των κακοποιημένων ζώων


Ένας 72χρονος ιδιοκτήτης μονάδας αλόγων στον Ασπρόπυργο, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Δ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο, για κακοποίηση ζώων. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών με αναστολή.
Ιδιοκτήτης μονάδας αλόγων στον Ασπρόπυργο, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 3.600 ευρώ από το Δ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο, καθώς κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για κακοποίηση ζώων.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, πρόκειται για έναν 72χρονο, ο οποίος ήταν απών από το δικαστήριο με τον δικηγόρο του να κάνει λόγο για «στοιχεία υπερβολής» εκ μέρους των μαρτύρων, μελών φιλοζωικών οργανώσεων, αρνούμενος τα περί κακοποίησης και αποδεχόμενος πως ο εντολέας του «δεν τήρησε τους κανόνες ευζωίας των αλόγων».
Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, καθώς «δεν ασκεί πια αυτήν την δραστηριότητα», αίτημα που δεν έγινε δεκτό.

Σκελετωμένα και πληγωμένα

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο είναι σοκαριστικές για τις συνθήκες που ζούσαν 16 άλογα μέσα στην μονάδα.
Το υλικό είχε συλλεχθεί κατά τη διάρκεια αυτοψίας που είχε διατάξει η Εισαγγελία, ύστερα από καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών.
Τα ζώα ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες, ήταν σκελετωμένα από την έλλειψη τροφής, πληγωμένα και δεμένα, χωρίς προστασία, ενώ εντός του χώρου βρισκόταν ένα νεκρό καμένο άλογο.
Η πρόεδρος του συλλόγου Ρόζα Ρούσου, παρούσα στην αυτοψία, κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος «είναι κακοποιητής ζώων για χρόνια» και τόνισε πως «και στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για βάναυση συμπεριφορά σε ζώα». Η μάρτυρας, μάλιστα, διευκρίνισε πως και ο υποσιτισμός είναι μορφή κακοποίησης.

«Σε άθλια κατάσταση»

«Τα άλογα μπορούν να είναι δεμένα με μακρύ σχοινί για λίγες ώρες την ημέρα, όχι για ημέρες ολόκληρες και με κοντές αλυσίδες. Ήταν 16 ζώα, διασώσαμε τα 12, τα 4 τα εξαφάνισε ο κατηγορούμενος και είναι άγνωστη η τύχη τους. Τα 2 από τα 12 δεν μπορέσαμε να τα σώσουμε και πέθαναν από ασιτία. Όλα ήταν σε άθλια κατάσταση. Χρειάζονταν ορούς και άμεση περίθαλψη» συμπλήρωσε η κ. Ρούσσου.
sputniknews.gr
Νεότερη Παλαιότερη