Τί φοβάται το ΚΙΝΑΛ για τις εσωκομματικές εκλογές


Προβληματισμός επικρατεί στο ΚΙΝΑΛ σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης ηγεσίας του προσεχούς Δεκεμβρίου, όπως μεταφέρουν έγκυρες κομματικές πηγές. Σημαντικότερος όλων ο φόβος για μικρή συμμετοχή.

Συγκεκριμένα, το προβληματισμό αυτό μετέφεραν στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά, στελέχη που έχουν αναλάβει τη οργάνωση των εκλογών, τα οποία από τις ως τώρα επαφές με τις οργανώσεις διαπιστώνουν αυξανόμενη τάση στη πρόθεση αποχής μελών και φίλων στις εκλογές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόσο το προφίλ των υποψηφιοτήτων όσο και η βεβαιότητα σε μεγάλο μέρος πολιτών που είχαν συμμετάσχει σε παλιότερες εσωκομματικες εκλογές  ότι η επανεκλογή Γεννηματά είναι σίγουρη, δημιουργεί ως τώρα απροθυμία συμμετοχής. Αν μάλιστα δεν είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο Χάρης Καστανίδης, που είναι πρόσωπο αναφοράς  στους προερχόμενους από το ΚΙΔΗΣΟ η εικόνα θα ήταν απογοητευτική προσθέτουν οι ίδιες πληροφορίες.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη προετοιμάζονται δύο καμπάνιες με στόχο την προσέλκυση των ψηφορόρων στις εσωκομματικές κάλπες. Η δυσκολία για τις καμπάνιες, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι ότι η ψαλίδα διαφοράς απόψεων ανάμεσα σε οπαδούς και μέλη που προκρίνουν τη συνεργασία με τη ΝΔ με τις απόψεις των άλλων υποψηφιοτήτων έχει ανοίξει πολύ. Aυτό, όπως μεταφέρεται σχετικά, έχει σαν συνέπεια πολλοί που ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη στις τελευταίες εκλογές και προέρχονται από το παλιότερο σημιτικό ΠΑΣΟΚ (μια κατηγορία απ’ όπου το ΚΙΝΑΛ προσδοκούσε προσέλευση), να έχουν χάσει κάθε κίνητρο συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές.

Για τον λόγο αυτό, προσθέτουν οι ίδιες πληροφορίες, θα αποφευχθεί να τεθεί στοχος σχετικά με την προβλεπόμενη συμμετοχή, τουλάχιστον για τις 2 επόμενες εβδομάδες.

circogreco.gr


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη