Λευτέρης Οικονόμου: Δεν υπάρχει εντολή ακύρωσης καταδίωξης στο Πέραμα

Δεν δόθηκε καμία εντολή τόσο από την πολιτική ηγεσία όσο και από τη φυσική ηγεσία, τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου μιλώντας στο LIVE NEWS του Mega.

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο να σας πω ότι τέτοιου είδους εντολές δεν υπάρχουν και ούτε έχουν δοθεί. Η Ελληνική Αστυνομία και οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης. Εκτελούν την αποστολή τους πολλές φορές με αυταπάρνηση, θέτοντας σε κίνδυνο και την ίδια τους τη ζωή. Ουδεμία εντολή περί μη ενέργειας καταδιώξεως μέσα στην πόλη ή οπουδήποτε αλλού, ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου, συμπληρώνοντας πως θα υπάρξει μία αξιολόγηση της συνολικής επιχείρησης.

«Η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη και δεν μπορώ να υπεισέλθω σε  λεπτομέρειες», υποστήριξε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Σε κάποια αρχική στιγμή της καταδίωξης δίνεται εντολή από το υπηρεσιακό κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας να σταματήσει, διότι έχει καταλάβει η Ελληνική Αστυνομία ότι το όχημα είναι κλεμμένο,  παραβιάζει ερυθρούς σηματοδότες, έχει αναπτύξει το όχημα αυξημένη ταχύτητα», ανέφερε ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Νεότερη Παλαιότερη