Προβληματίζουν οι «κοινωνικές» παρεμβάσεις «γαλάζιων» βουλευτών


Όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε δημοσίως από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, στο Μαξίμου το «προσπέρασαν» εύκολα, με τα γνωστά επιχειρήματα του τύπου «ο Νικήτας με την λαϊκοδεξιά ατζέντα» και άλλα ηχηρά παρόμοια.

 Όμως, στο επιτελείο του πρωθυπουργού έχουν πληροφορηθεί ότι η άποψη Κακλαμάνη έχει αρχίσει να βρίσκει… πολλούς υποστηρικτές στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ενώ όσο αυξάνεται η πίεση προς την κοινωνία, τόσο προκύπτουν και νέες «κοινωνικού» τύπου παρεμβάσεις βουλευτών. Μερικά 24ωρα μετά την παρέμβαση του Νικήτα Κακλαμάνη, ήταν η σειρά του έτερου βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη, ο οποίος ζήτησε να τηρήσει η κυβέρνηση την υπόσχεσή της για διπλάσια της ανάπτυξης της οικονομίας αύξηση του κατώτατου μισθού. Αυτό, σε απλά ελληνικά, σημαίνει ότι την 1η Ιανουαρίου, η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει… 12% αύξηση του κατώτατου, αλλά το πρόβλημα για το Μαξίμου δεν είναι αυτό. 

Το πρόβλημα είναι ότι αν κάθε βουλευτής αρχίζει να προτείνει και από ένα φιλολαϊκό μέτρο, τότε το Μαξίμου θα βρεθεί σε έναν πολιτικό και επικοινωνιακό κλοιό που δεν θέλει καθόλου…

matrix24.gr

Νεότερη Παλαιότερη