«Ανάσα» αισιοδοξίας για τη Μυρτώ της Πάρου: Ο ΕΟΠΥΥ θα καλύψει τα έξοδα για τη θεραπεία της στη Γερμανία


Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο ενέκρινε την κάλυψη των εξόδων θεραπείας από τον ΕΟΠΥΥ και πλέον η Μυρτώ θα συνεχίσει τη θεραπεία της στην εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία.

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται για τη Μυρτώ της Πάρου, που υπέστη βάναυση κακοποίηση από έναν άνδρα στην Πάρο πριν εννιά χρόνια, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (20/10) πως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο ενέκρινε την κάλυψη των εξόδων θεραπείας από τον ΕΟΠΥΥ και πλέον η Μυρτώ θα συνεχίσει τη θεραπεία της στην εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία.

«Είμαστε όλοι δίπλα της» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.


Προ ημερών, η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, είχε αναφερθεί στις νέες δυσκολίες στην υγεία της κόρης της και είχε ενημερώσει πως δεν είχε γίνει δεκτή στη γερμανική κλινική. «Δεν ζητάω να μας δεχθούν τσάμπα. Για έναν περίεργο λόγο δεν μας δέχονται και θα μας βοηθούσε πάρα πολύ σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο φαρμάκων μήπως κάτι την επηρεάζει και έχουμε αυτές τις "άσχημες" εξελίξεις από τον Νοέμβριο. Έχουν δεχθεί τόσους Έλληνες και τη Μυρτώ δεν τη δέχονται» είχε πει η κ. Κοτρώτσου.

Μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, ο υπουργός Υγείας είχε κάνει αναφορά στην υπόθεση, επισημαίνοντας πως «θα προσπαθήσω, κατά το δυνατό, και στις αρμοδιότητες που μου αναλογούν, να λύσω τα θέματα που θα μου θέσει η οικογένεια».

Νεότερη Παλαιότερη