Λέκκας για σεισμό στην Κρήτη: Διαφορετικό σεισμικό κέντρο από το Αρκαλοχώρι


Για έναν εντελώς διαφορετικό σεισμός που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τους σεισμούς που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στο Αρκαλοχώρι, έκανε λόγο ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ για το νέο σεισμό 6,3 Ρίχτερ που αναστάτωσε το νησί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι ο νέος σεισμός ήταν αβαθής και έγινε έντονα αισθητός σε όλα τα Δωδεκάνησα μέχρι τις Κυκλάδες ωστόσο όπως εξήγησε αυτή τη φορά έχουμε ένα νέο σεισμικό κέντρο από το σεισμό που χτύπησε το Αρκαλοχώρι και άφησε στο δρόμο εκατοντάδες κατοίκους.

«Είναι ένα εντελώς διαφορετικό σεισμικό κέντρο, δεν πρέπει να συνδέεται με το σεισμό στο Αρκαλοχώρι» είπε ο κ. Λέκκας και τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό κατά πόσο ο σεισμός έχει προκαλέσει φθορές στον χερσαίο χώρο του νησιού.

Ερωτηθείς για το μεγάλο μέγεθος του σεισμού και αν αυτό προβληματίζει τους σεισμολόγους ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι η εκτίμηση για 6 Ρίχτερ που είχε οριστεί ως ανώτατο όριο αφορούσε το Αρκαλοχώρι. «Τώρα μιλάμε για ένα σεισμικό κέντρο που είναι 80 χλμ μακριά, δεν συνδέονται τα δύο ρήγματα».


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη