Blackout σε Facebook: Εργαζόμενοι του κολοσσού δεν μπορούσαν να μπουν στο κτήριο – Πλήγμα 50 δισ. δολαρίων (vid)


Σταδιακά και από τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα η λειτουργία στο Facebook, η οποία είχε διακοπεί για σχεδόν 7 ώρες επανέρχεται. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες πλατφόρμες της «οικογένειας», Instagram και WhαtsΑpp. Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα. Στο Facebook, το μέσω κοινωνικής δικτύωσης έβγαλε μήνυμα πως δεν είναι δυνατή η πρόσβαση. Ίδια προβλήματα αντιμετώπιζε επίσης το Instagram, το Messenger αλλά και το WhatsApp.

Οι σελίδες των εν λόγω social media δεν μπορούσαν να φορτώσουν, με τα προβλήματα να υπάρχουν στους χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δημοσιογράφος των New York Times αποκάλυψε γιατί καθυστέρησε τόσες ώρες η επαναφορά των τριών δικτύων. Όπως μετέδωσε η ρεπόρτερ τεχνολογίας του αμερικανικού μέσου ενημέρωσης, Σίρα Φρένκελ, οι κάρτες εισόδου των εργαζομένων της εταιρείας Facebook είχαν μπλοκάρει και δεν μπορούσαν να μπουν στο κτίριο των κεντρικών γραφείων για να διορθώσουν το πρόβλημα!

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στη Facebook παρατήρησαν πως δεν λαμβάνουν email τα οποία έχουν αποστολείς εκτός της εταιρείας.

Ο λόγος για την αιτία του κρασαρίσματος δεν έχει αποσαφηνιστεί. Ίσως ένα μήνυμα που εμφανίστηκε στις οθόνες κάποιων χρηστών και το οποίο ανέφερε «5xxx Server Error» ενδέχεται να «δείχνει» πρόβλημα στον κεντρικό σέρβερ στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια. 

Κάποιες πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ως πιθανή αιτία πρόβλημα με το σύστημα Domain Name (DNS), το οποίο επιτρέπει στις διαδικτυακές διευθύνσεις να μεταφέρουν τους χρήστες στους ιστοτόπους τους. 

Ζήτησε συγνώμη ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Mε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του δημοφιλούς Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης, ζήτησε συγνώμη από τους χρήστες της πλατφόρμας για την διακοπή της λειτουργίας της, καθώς και την άλλη στις εφαρμογές του Instagram, του Whatsapp και του Messenger που ανήκουν στην ίδια εταιρεία.

«Το facebook, το Instagram, το Whatsapp και το Messenger, επανέρχονται online τώρα. Συγγνώμη για την αναστάτωση σήμερα. Ξέρω πόσο βασίζεστε στις υπηρεσίες μας για να παραμένετε συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους, για τους οποίους νοιάζεστε», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ, με τα σχόλια και τις κοινοποιήσεις να ξεπερνούν τις εκατό χιλιάδες πριν τη συμπλήρωση της μιας ώρας από το ανέβασμα του ποστ.

Με μήνυμά του στο Twitter, ο CTO της Facebook, Mike Schroepfer, ζήτησε συγγνώμη από τους χρήστες, αναφέροντας ότι υπάρχουν προβλήματα δικτύωσης και ότι εργάζονται για να λύσουν το πρόβλημα όσο τον δυνατόν συντομότερα.

«Ειλικρινή συγγνώμη σε όλους όσοι επηρεάζονται από τις διακοπές των υπηρεσιών που υποστηρίζονται από το Facebook αυτή τη στιγμή. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα δικτύωσης και οι ομάδες εργάζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα για τον εντοπισμό σφαλμάτων και την αποκατάσταση όσο το δυνατόν γρηγορότερα» αναφέρει στο twitter.

Τεράστιες οικονομικές απώλειες

Του χθεσινού πρωτοφανούς blackout, προηγήθηκε την Κυριακή η κατηγορία-βόμβα για τον τρόπο λειτουργίας του Facebook καθώς πληροφοριοδότης αποκάλυψε ότι η εταιρεία γνώριζε για τις επιπτώσεις των υπηρεσιών της στην ψυχική υγεία των νέων χρηστών, αλλά αντί για την αντιμετώπιση του προβλήματος, προτίμησε να βάλει το κέρδος πάνω από το δημόσιο όφελος.

Η εταιρεία του Ζούκερμπεργκ έχει υποστεί τεράστιες οικονομικές απώλειες από αυτές τις αρνητικές εξελίξεις.

Οι μετοχές του παρουσίασαν κατακόρυφη πτώση, με τις απώλειες για τον μεγιστάνα των social media να ξεπερνούν τα 7 δισ. δολάρια, ενώ για την εταιρεία υπολογίζονται – μέχρι στιγμής – στα 50 δισ. δολάρια.

Το παγκόσμιο «μπλακ άουτ» εκτός από εκατοντάδες… τρολ αναρτήσεις στο twitter, προκάλεσε και μεγάλη πτώση της μετοχής του Facebook στη Wall Street.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ με το άνοιγμα της συνεδρίασης η μετοχή μπήκε με αρνητικό πρόσημο, ενώ οι απώλειες τις πρώτες ώρες έφτασαν μέχρι και το 6%.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη