Θεσσαλονίκη: 41χρονος άρπαξε εξοπλισμό από επιχείρηση και την πουλούσε – 120.000 ευρώ η λεία

Η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση περίπτωσης κλοπής εξειδικευμένου εξοπλισμού από επιχείρηση.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 41χρονου για κλοπή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο προαναφερόμενος το μεσημέρι της 2ης Οκτωβρίου 2021 εισήλθε παράνομα σε επιχείρηση που πουλούσε ηχητικά και φωτιστικά συστήματα που βρίσκεται στη δυτική Θεσσαλονίκη, από όπου αφαίρεσε διάφορες ηλεκτρικές συσκευές και μηχανήματα, τα οποία αποτελούν μέρος εξειδικευμένου εξοπλισμού, συνολικής αξίας 60.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του 55χρονου παθόντα και ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης στη συνέχεια προέβαινε τμηματικά στην πώληση των κλοπιμαίων σε 49χρονο άνδρα, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν και περιλαμβάνονται επίσης στη δικογραφία.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 49χρονμου, εντοπίστηκε μέρος των κλοπιμαίων, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα και μηχανήματα, που από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι είχε αφαιρέσει ο αλλοδαπός σε προγενέστερο χρόνο από την ίδια επιχείρηση, αξίας 60.000 ευρώ και σε αυτήν την περίπτωση.

Τα κλοπιμαία που εντοπίστηκαν κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των ανωτέρω σε παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη