Νέο Ηράκλειο: Δίωξη για 4 πλημμελήματα στον 30χρονο χρυσαυγίτη


Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκε ο 30χρονος χρυσαυγίτης ο οποίος συνελήφθη για τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο.

Σε βάρος του 30χρονου που συνελήφθη μετά τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο ασκήθηκε δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα:

-Διατάραξη κοινής ειρήνης

-Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή

-Φθορά ξένης ιδιοκτησίας

-Οπλοκατοχή

Ο δικηγόρος του, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, ανέφερε ότι “ενεπλάκη εκ του μη όντως σε μια συμπλοκή διότι βρέθηκε όλως τυχαίως στην πλατεία Νέου Ηρακλείου με αποτέλεσμα επειδή παλιότερα είχε υποβάλλει μια μηνυτήρια αναφορά λόγω διαφορών που είχε, τον είχαν στοχοποιήσει και είχαν αναρτήσει το πρόσωπο του σε ιστοσελίδα αναρχικών. Μόλις προσέγγισε την πλατεία για άλλο λόγο, δεν γνώριζε τι συνέβαινε, άρχισαν να του επιτίθενται. Στο πλαίσιο της άμυνας, για να υπερασπίσει τον εαυτό του, δημιουργήθηκε αυτό”.

Παράλληλα, σχετικά με τις προηγούμενες συλλήψεις του 30χρονου και τις καταγγελίες για συμμετοχή του σε τάγματα εφόδου ο δικηγόρος του 30χρονου ανέφερε “δεν έχουν αντικειμενική υπόσταση. Κάποιες ιστοσελίδες έχουν σπεύσει χώρος την συγκατάθεση του να αναπαράγουν το παρελθόν του. Ο άνθρωπος εξελίσσεται. Έχει ένα παιδί και την σύντροφό του. Εδώ υπάρχουν ποινικά αδικήματα που του έχουν αποδώσει οι παθούσες.

Φέρεται ότι τα έχει διαπράξει άρα μιλάμε για ποινική δίκη. Δεν ποινικοποιείται το φρόνημα ούτε αστυνομεύεται η σκέψη. Τα πολιτικά φρονήματα του καθενός δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον σχηματισμό δικογραφίας.

Ταυτοποιήθηκε μέσω ενός video που χε αναρτηθεί δεδομένου ότι είχε υποβάλλει ο ίδιος μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων γιατί είχε δεχθεί επίθεση η κλοπή από αναρχικούς”

Ο 30χρονος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο.Παράλληλα, εξήχθη αντίγραφο της δικογραφίας για ένα ακόμα πρόσωπο το οποίο έχει ταυτοποιηθεί.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη