Μίνα Γκάγκα: «Χάσαμε νεαρό παιδί στη Βόρεια Ελλάδα» - Νεκρός 20χρονος από κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη


Το δυσάρεστο γεγονός έκανε γνωστό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κατά την ανακοίνωση της χαλάρωσης των μέτρων για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Ένας 20χρονος έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός ήταν ανεμβολίαστος και είχε ήπια υποκείμενα προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος είχε θετικό τεστ στις 8 Σεπτεμβρίου. Στο νοσοκομείο πήγε οκτώ ημέρες μετά και αφού πλέον είχε επιβαρυνθεί η υγεία του. Στην προσπάθεια των γιατρών να τον διασωληνώσουν, κατέληξε.

Η κυρία Γκάγκα αναφέρθηκε στον θάνατο του 20χρονου, απευθύνοντας έκκληση να σπεύσουν να εμβολιαστούν, όσοι πολίτες ακόμα δεν το έχουν κάνει.

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας

Στην εξειδίκευση των νέων ελευθεριών για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί προχώρησε σήμερα ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τις εντολές της επιτροπής των εμπειρογνώμων του υπουργείου, λέγοντας πως «είναι το επιστημονικό όργανο που γνωμοδοτεί στην υπηρεσία και τους εμπιστευόμαστε. Αυτό το όργανο είναι ο στενός μας συνεργάτης».

Όπως τόνισε οι νέες ελευθερίες θα ισχύουν για 15 ημέρες, από το Σάββατο 09/10/2021, και εντός αυτών των 15 ημερών τα μέτρα θα απλοποιηθούν στο σύνολό τους για να είναι κατανοητά και θα επανεξεταστούν.

Τι αλλάζει για τις «κόκκινες» περιοχές

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Πλεύρη όσες περιοχές θα μπαίνουν στο «κόκκινο» δεν θα επισύρουν νέα περιοριστικά μέτρα και θα ισχύει ό,τι και σε όλη την επικράτεια.

Οι «κόκκινες» περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις. Στην ουσία δεν θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, όπως και η απαγόρευση της μουσικής σε κλαμπ, εστιατόρια και χώρους διασκέδασης.

Οι νέες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους

Στους αμιγείς χώρους, δηλαδή μόνο για τους εμβολιασμένους, θα ισχύουν τα εξής:

  • Επιστρέφει ο χορός σε μπαρ, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μπουζούκια, κλαμπ και γαμήλια γλέντια
  • Δεν χρειάζεται να είναι καθιστοί στους εσωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.
  • Πληρότητα 100% σε όλους τους κλειστούς χώρους (εστίαση, ψυχαγωγία, σινεμά κτλ.) για τους εμβολιασμένους, χωρίς όριο, δηλαδή, στα τραπέζια.
  • Όλοι οι άλλοι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους θα έχουν τον περιορισμό της χρήσης μάσκας

Για τους συγκεκριμένους χώρους, όσον αφορά στο προσωπικό, τα ατομικά μέτρα προστασίας θα ισχύουν κανονικά, όπως και η χρήση μάσκας.

Για τους μεικτούς χώρους, δηλαδή όπου μπαίνουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, θα ισχύουν τα μέτρα προστασία, που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Newsbomb.gr.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη