Αυτό θα πεις αιώνιος… φοιτητής: Ινδός έχει λάβει 145 πτυχία σε 30 χρόνια!

Αν πιστεύετε ότι η απόκτηση ενός ακαδημαϊκού πτυχίου είναι δύσκολο πράγμα, σκεφτείτε 145. Ο Ινδός καθηγητής VN Parthiban, που διδάσκει στο Chennai της Ινδίας, έχει λάβει 145 πτυχία τα τελευταία 30 χρόνια και δεν σχεδιάζει να σταματήσει.

Το ταξίδι του Parthiban στην γνώση ξεκίνησε με το πρώτο του πτυχίο που δυσκολεύτηκε να το πάρει. Αφού τελικά αποφοίτησε, βρήκε μια δουλειά στο Τμήμα Δικαστικών Επιστημών, αλλά η επιθυμία να σπουδάσει δεν είχε σταματήσει.

Βλέποντας όλα τα εκπληκτικά μαθήματα και τους τομείς σπουδών που ήταν διαθέσιμοι στο πανεπιστήμιο, ο Parthiban αποφάσισε να γυρίσει πίσω και να επιδιώξει να πάρει ένα δεύτερο πτυχίο. Και μετά ένα τρίτο. Και έπειτα 142 ακόμα. Όπως εξήγησε ο Parthiban σε συνέντευξή του στην Indian Sunday, μετά την απόκτηση του πρώτου πτυχίου του, «άρχισε να υποβάλλει αιτήσεις σε διάφορα πανεπιστήμια, σπουδάζοντας διαφορετικά αντικείμενα, εκτός από μαθηματικά που δεν του αρέσουν.

«Τα τελευταία τριάντα χρόνια είμαι συνεχώς στη διαδικασία προετοιμασίας για εξετάσεις και υποβολής αιτήσεων για νέα μαθήματα ή πτυχιακά μαθήματα», λέει ο ίδιος. Ο κατάλογος των επιτευγμάτων του Parthiban περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 3 Master of Science, 8 Master of Law, 8 Master of Commerce, 9 Master of Business Administration, 10 Master of Arts και 12 διαφορετικά πτυχία έρευνας!

Δυστυχώς, υπήρξαν κάποιες αρνητικές… παρενέργειες στη συνεχή μελέτη του Parthiban. Η έντονη απορρόφηση πληροφοριών έχει δημιουργήσει πραγματικό φόρτο στη μνήμη του και τώρα έχει δυσκολία να αναγνωρίσει πρόσωπα και διαδρομές σε μέρη που έχει δεκάδες φορές.

Αυτά τα εμπόδια, ωστόσο, δεν έχουν μειώσει την επιθυμία του για σπουδή, συνεχίζοντας την προσπάθεια. Παράλληλα κάνει διαλέξεις σε πολλά πανεπιστήμια. Εκτός από το ακαδημαϊκό έργο του, ο Parthiban έχει επίσης μια οικογένεια – σύζυγο και δύο παιδιά – με τη γυναίκα του να έχει λάβει και αυτή 9 πτυχία.

pronews.gr


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη