Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ξεπέρασε τα 140 χιλιοστά η βροχόπτωση στην Αθήνα

 


Το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος» «βύθισε» την Αττική, και ιδιαίτερα την πόλη των Αθηνών, αφήνοντας φησαν περισσότερα από 140 χιλιοστά βροχής σε κάποιες περιοχές και προκαλώντας πληθώρα προβλημάτων.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr , τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στους σταθμούς Πατησίων (147 χιλιοστά), Αμπελοκήπων (145 χιλιοστά) και Περιστερίου (139 χιλιοστά).

Αξίζει να σημειωθεί ότι 1 χιλιοστό ύψους βροχής αντιστοιχεί σε 1 τόνο νερού ανά στρέμμα, επομένως επί παραδείγματι στην περιοχή των Πατησίων από το πρωί, οπότε ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις, έως το απόγευμα της Πέμπτης 14/10 έπεσαν 147 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στην Αττική καθώς και οι σταθμοί του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα της Πέμπτης 14/10.


 
 
Στον ίδιο χάρτη σημειώνονται και οι περιοχές οι οποίες κάηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, οι οποίες φαίνεται να δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου όπου έπεσαν 101 χιλιοστά βροχής
Νεότερη Παλαιότερη