Εξαρθρώθηκαν τρεις σπείρες Ρομά που είχαν ρημάξει φωτοβολταϊκά σε Θήβα & Λειβαδιά - 12 συλλήψεις


Εκπλήξεις έκρυβε η εξάρθρωση τριών συμμοριών που είχαν ρημάξει τα φωτοβολταϊκά πάρκα σε Θήβα και Λιβαδειά.

Ειδικότερα, ανάμεσα στα συνολικά 12 άτομα που συνελήφθησαν την Πέμπτη στον οικισμό Ρομά στο Πυρί Θηβών, ήταν και δυο ιδιαίτερα γνώριμα.

Ένα από τα τέσσερα μέλη της τρίτης συμμορίας, που εμπλέκεται σε έξι κλοπές και μία απόπειρα σε φωτοβολταϊκά πάρκα της Θήβας από τις 11 ως τις 25 Σεπτεμβρίου, αναζητείτο με ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Θηβών για διάπραξη παρόμοιων κλοπών.

Είχε ταυτοποιηθεί ως μέλος άλλης συμμορίας, που εξαρθρώθηκε στις 21 Ιουλίου και είχε ξηλώσει καλώδια χαλκού και άλλο ηλεκτρολογικό υλικό αξίας 31.500 ευρώ από τέσσερα φωτοβολταϊκά πάρκα εταιρειών, στο διάστημα από τις 18 Μαΐου ως τις 14 Ιουλίου.

Όσο για έναν Έλληνα που δεν συμμετείχε στις σπείρες, αλλά είχε συλληφθεί κατά την διάρκεια της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και κλοπή. Αφού οδηγήθηκε στην εισαγγελέα και την ανακρίτρια Πρωτοδικών Λαμίας, διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις συμμορίες είχαν διαπράξει 19 κλοπές και πέντε απόπειρες σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων και είχαν αρπάξει χιλιάδες μέτρα καλωδίων, μπαταρίες από μηχανήματα έργων, προβολείς, 3,3 κιλά χάλυβα, καταγραφικά μηχανήματα και άλλα αντικείμενα. Η αξία των κλοπιμαίων και το κόστος των φθορών που προκάλεσαν, ξεπερνούσε τα 100.000 ευρώ!

Νεότερη Παλαιότερη