Οι Γάλλοι σκότωσαν τον ηγέτη του ΙSIS στη Σαχάρα – Νίκη κατά της τρομοκρατίας, λέει ο Μακρόν


Οι γαλλικές δυνάμεις σκότωσαν τον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Σαχάρα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσαν τον Άντναν Αμπού Ουάλιντ αλ Σαχράουι, ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Μεγάλη Σαχάρα.

«Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική επιτυχία στην μάχη μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων στο Σαχέλ», τόνισε ο Μακρόν σε ανάρτησή του στο Twitter. Σύμφωνα με το Παρίσι ο ηγέτης αυτής της ομάδας, θεωρείται υπεύθυνος για τις περισσότερες αιματηρές επιθέσεις στο Μάλι, τον Νίγηρα και την Μπουρκίνα Φάσο.

Ο Άντναν Αμπού Ουάλιντ αλ Σαχράουι , ο πλέον καταζητούμενος τζιχαντιστής της Γαλλίας στο Σαχέλ, είχε στοχοποιήσει Αμερικανούς στρατιώτες σε μια θανατηφόρα επίθεση τον Οκτώβριο του 2017 , κατά την διάρκεια της οποίας τέσσερις στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ και τέσσερις Νιγηριανοί σκοτώθηκαν σε ενέδρα στο νοτιοδυτικό Νίγηρα.

Στο τέλος του 2019, το Ισλαμικό Κράτος στην Μεγάλη Σαχάρα είχε πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων μεγάλης κλίμακας κατά στρατιωτικών βάσεων στο Μάλι και τον Νίγηρα.

Στις 9 Αυγούστου του 2020, στο Νίγηρα, ο επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης διέταξε προσωπικά τη δολοφονία έξι Γάλλων εργαζομένων βοήθειας και του Νιγηριανού οδηγού και οδηγού τους, αναφέρει το Ελιζέ.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη