Ηλιόπουλος για e-food: Θέλει να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε αυτοαπασχολούμενους


Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας ασκεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την καταγγελία του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Ξενοδοχείων Νομού Αττικής για την e-food. Σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρεία ζητά από εργαζομένους της να υπαχθούν στο καθεστώς του «συνεργατικού μοντέλου», αλλιώς δεν θα ανανεώσει τις συμβάσεις τους.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας την κίνηση της εταιρείας διανομής φαγητού e-food να ενημερώσει εργαζομένους της πως δεν θα ανανεώσει τις συμβάσεις εργασίας τους αν δεν δεχθούν να υπαχθούν στο «συνεργατικό μοντέλο», επιτέθηκε στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στο Facebook, κάνει λόγο για «μαζική μετατροπή συμβάσεων εργασίας» εκ μέρους της εταιρείας ενώ τονίζει πως η κυβέρνηση «έχει ήδη φροντίσει να δώσει εργαλεία στους εργοδότες για αυτήν την εξέλιξη».

«Από μισθωτή εργασία θέλει να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε "αυτοαπασχολούμενους". Δεν υπάρχει καμία απορία για την στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση και το Yπουργείο Εργασίας. Έχουν ήδη φροντίσει να δώσουν εργαλεία στους εργοδότες για αυτήν την εξέλιξη. Διαλύουν τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας. Σταθερά νομοθετούν και κυβερνούν για λίγους».

Όπως αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος, «δική μας δουλειά είναι η ανατροπή της πολιτικής τους».

«Για μια εργατική νομοθεσία που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του παρέχει ασφάλεια και έναν μισθό με τον οποίο θα μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια».

Δείτε την ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου:

Συνδικάτο Επισιτισμού: Η εταιρεία εκβιάζει με το δίλημμα άνεργος ή «συνεργάτης»

Υπενθυμίζεται, ότι όπως κατήγγειλε το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Ξενοδοχείων Νομού Αττικής, οι εργαζόμενοι στην e-food ενημερώθηκαν πως αν δεν δεχθούν το «συνεργατικό μοντέλο» που προτείνει η εταιρεία, τότε η σύμβασή εργασίας τους δεν θα ανανεωθεί.

«Τέτοιο εργαλείο είναι και η αξιολόγηση με τα batch, που με τα λεγόμενα κριτήρια παραγωγικότητας αυξήθηκε η εντατικοποίηση της δουλειάς, οι μεγάλες αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης. Τελικά, αποδεικνύεται περίτρανα ότι είναι ψέματα όσα είχαν ειπωθεί στις συνεντεύξεις και στην εκπαίδευση σχετικά με το ότι στον έναν χρόνο εργασίας όσοι είναι με την Manpower, αποκτούν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους».

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου κάνει λόγο για εκβιασμό των εργαζομένων ενώ αναφέρεται πως με το freelancing, η εταιρεία «απαλλάσσεται από ασφαλιστικές εισφορές, Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα πληρώνοντας με το κομμάτι».

«Η εταιρεία εκβιάζει τους συναδέλφους διανομείς με χαμηλή αξιολόγηση, με το δίλλημα ή άνεργος ή "συνεργάτης". Όπου "συνεργάτης", εννοείται η εφαρμογή του νέου νόμου της κυβέρνησης που φωτογραφίζει το freelancer, όπου προβλέπεται εξάμηνη ορισμένου χρόνου σύμβαση που απαλλάσσει την εταιρεία από ασφαλιστικές εισφορές, Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα πληρώνοντας με το κομμάτι».

 newpost.gr


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη