Έντονη δυσφορία για τη συνάντηση Ελπιδοφόρου με Ερντογάν και Τατάρ


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι έντονα δυσαρεστημένος ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης

Σφοδρές αντιδράσεις και έντονη δυσφορία υπάρχει στην Κυπριακή πλευρά για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής δίπλα στον Τούρκο Πρόεδρο και τον ηγέτη των τουρκοκυπρίων.

Η παρουσία του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στο Μανχάταν προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα πιστών, κυρίως στην Κύπρο, αλλά και ομογενείς, καθώς στην ίδια εκδήλωση παρέστη και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συνεχάρη τον Τούρκο πρόεδρο και έστειλε μήνυμα για τη θρησκευτική ελευθερία των μειονοτήτων στην Τουρκία, ενώ επανέλαβε το αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

«Συγχαίρω τον πρόεδρο Ερντογάν για τα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, (που έκανε) μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Γκουτέρες. Όπως πάντα, επιμένω στη σημασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την υποστήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων της Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά με ανάρτησή του στο Twitter.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι έντονα δυσαρεστημένος ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αλλά εντός προβληματισμός υπάρχει και στην ελληνική διπλωματία για την στάση του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής, χωρίς ακόμα να υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη