Υπέρ του Κούλογλου ο Τσακαλώτος: Δεν είμαστε σταλινικό κόμμα, εκφράζουμε άποψη ακόμα και αν δεν είναι αρεστή στην ηγεσία


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δείχνει να τάσσεται υπέρ του Στέλιου Κούλογλου. Διαφορετική η θέση του για τον ευρωβουλευτή, μετά από άρθρο του για την εμφάνιση Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το άρθρο που έγραψε ο Στέλιος Κούλογλου μερικές ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας και στο οποίο έκανε λόγο για «ισοπαλία» μεταξύ του Τσίπρα - Μητσοτάκη.

Πάντως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δείχνει να τάσσεται υπέρ του Στέλιου Κούλογλου, καθώς μιλώντας στον Αθήνα 9.84 δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν είμαστε σταλινικό κόμμα, δεν υπακούμε τυφλά, εκφραζόμαστε ελεύθερα, ο καθένας έχει το ύφος του, είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς, με συντροφικό τρόπο μπορούμε να λύσουμε τις διαφωνίες μας».

Η παρέμβαση Τσακαλώτου

«Δεν έχει καταλάβει η κυβέρνηση ότι η τριπλή κρίση-οικονομική, υγειονομική, κλιματική- δεν είναι παροδική. Παγκοσμίως ο κόσμος καταλαβαίνει ότι κάτι πολύ σοβαρό έχει αλλάξει μετά το 2009 και η ΝΔ θεωρεί ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει και ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλες αυτές τις κρίσεις και μετά να ευνοήσουμε με το νεοφιλελεύθερο σύστημα αυτούς που ευνοούμε. Δεν ευνοεί όμως τους εργαζόμενους» δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Γιάννη Λαυράνο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής οικονομικού κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ο κόσμος μιλάει για την ανισότητα του εισοδήματος και οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν για τη συμπίεση των μισθών» πρόσθεσε.

Προέβλεψε ότι η ανάπτυξη θα έρθει το 2022-2023, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα βοηθήσει προκειμένου να μην υπάρχουν ανισότητες.

«Δεν έχω επενδύσει ποτέ στη καταστροφή, ούτε θεωρώ ότι η Αριστερά θα πάει καλά όταν τα πράγματα πάνε χειρότερα. Αντιθέτως πιστεύω ότι η Αριστερά μπορεί να πάει καλύτερα και όταν θα υπάρχει ανάκαμψη γιατί ο κόσμος τότε θα καταλάβει ότι η ανάπτυξη αυτή δεν έχει τα ποιοτικά στοιχεία για να βοηθήσει τη δική του οικογένεια, τη δική του τάξη και ότι δεν είναι και βιώσιμη. Θα έχει ανάπτυξη και το 2022 και το 2023 αλλά αμφισβητώ το πως μπορεί να αλλάξει ριζικά και ποιο δίκαια τα πράγματα όταν δεν έχουμε καταλάβει τη διαφορά του προβλήματος της τριπλής κρίσης».

Αναφορικά με τα εσωκομματικά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Στέλιου Κούλογλου και του Παύλου Πολάκη, ο κ. Τσακαλώτος ήταν ξεκάθαρος: «Δεν είμαστε σταλινικό κόμμα, δεν υπακούμε στα πάντα, εκφραζόμαστε ελεύθερα και ο καθένας έχει το ύφος του είτε διαφωνείς είτε συμφωνείς. Με συντροφικό τρόπο μπορούμε να λύσουμε τις διαφωνίες μας».

Αρβανίτης για Κούλογλου: Σε όποιον δεν αρέσει καλό ταξίδι

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Κώστας Αρβανίτης όχι μόνο ενοχλήθηκε για το επίμαχο άρθρο, αλλά ζητά και την παρέμβαση των αρμόδιων οργάνων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4», ο κ. Αρβανίτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορεί το εγώ του καθενός να προσπερνάει το συνολικό εμείς».

«Θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργεί προσωπική ατζέντα. Και δεύτερον, δεν είναι δυνατόν να έχουμε ερωταπαντήσεις στελεχών στο facebook», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αρβανίτης, προσθέτοντας πως «όταν είσαι μέλος του κόμματος και ευρωβουλευτής υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και δεν μπορείς να αλλάζεις ατζέντα μερικές ώρες μετά την ομιλία του προέδρου του κόμματος».

«Η προσωπική μου γνώμη είναι πως είναι τελείως άτοπο, λάθος, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα η άποψη του. [..] Το παιχνίδι έχει κανόνες σε ότι αφορά τις διαδικασίες, δεν είμαστε πολιτευτές, είμαστε επαγγελματικά στελέχη του κόμματος», ανέφερε στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παράλληλα ο κ. Αρβανίτης δήλωσε πως «ενοχλούμαι πάρα πολύ όταν ο καθένας, για όποιο λόγο, και δεν είναι μόνο ο Κούλογλου, αλλάζει την ατζέντα όταν το κόμμα πάει να πάρει μια στροφή ή να βάλει ένα θέμα. Το θεωρώ λάθος. [..] Η αριστερά δεν είναι αυτό, υπάρχουν όργανα, συντεταγμένες και διαδικασίες. Σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει καλό ταξίδι και να είναι καλά. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα, ο κόσμος έχει σοβαρά προβλήματα και δεν μπορεί να ασχολείται με το εγώ του καθενός».

«Δεν μπορεί το εγώ του καθενός να προσπερνάει το συνολικό εμείς, είναι πολύ εγωιστικό, δεν πάει έτσι, είναι για άλλο χώρο. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες τους, και τα όργανα να αναλάβουν τις ευθύνες τους», σημείωσε.

Τζανακόπουλος αδειάζει Κούλογλου: Έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω

Θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει πήρε και ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλήθηκε να σχολιάσει την κόντρα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και του ευρωβουλευτή και να απάντησε στον κ. Κούλογλου που είχε πει ότι έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει από το να ασχοληθεί με τον κ. Πολάκη. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι «θα έπρεπε να σας πω και εγώ ότι έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω από το να σχολιάζω τα σχόλια του κ. Κούλογλου».

«Δεν μπορώ να κατανοήσο το νόημα πίσω από αυτή την κίνηση. Θα πρέπει να σας απαντήσει ο κ. Κούλογλου. Η ουσία είναι ότι πολλοί αρέσκονται να βλέπουν την πολιτική σαν ποδοσφαιρικό ματς. Για εμένα αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασαν δυο εκ διαμέτρου αντίθετα πολιτικά σχέδια που αναφέρονται σε εντελώς διαφορετικά κοινωνικά συμφέροντα», πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος είχε μιλήσει για τον Στέλιο Κούλογλου και λίγες ώρες νωρίτερα. Συγκεκριμένα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra είχε αναφέρει ότι ο Ευρωβουλευτής εκτίθεται με αυτά που λέει.

Παπαδημούλης: Ο Κούλογλου διευκόλυνε τη ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα

Νωρίτερα, τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μέσω του Alpha 98,9 και της εκπομπής «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή.

«Σεβαστή η άποψη του Στέλιου Κούλογλου, διαφωνώ πλήρως. Πολιτικά, νομίζω ότι είναι λάθος η αξιολόγηση ότι είχαμε ισοπαλία Τσίπρα - Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Η αίσθηση που έχω, όχι μόνο στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο ευρύτερο κοινό, είναι ότι ο Τσίπρας κέρδισε πόντους έναντι του Μητσοτάκη και θα έχουμε εκλογές-ντέμρπι, όποτε γίνουν. Δεύτερον, ήταν επικοινωνιακά λάθος η στιγμή, διότι διευκολύνει τη ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα. Αντί να συζητάμε τις προτάσεις Τσίπρα, συζητάγαμε την αξιολόγηση του Στέλιου Κούλογλου. Είναι εντελώς άκαιρο και σε όλη την Ευρώπη, όπου υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας εδώ και δεκαετίες, ο επικεφαλής του πρώτου κόμματος είναι αυτός που διεκικεί και τη θέση του επικεφαλής και της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Επίθεση Πολάκη

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Στέλιου Κούλογλου, με αφορμή το επίμαχο άρθρο του πρώτου. 

Σε αυτό, μεταξύ άλλων ο Σ. Κούλογλου υποστήριξε ότι «Η συνέντευξη Tύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες αλλά δεν έβγαλε καμία είδηση. Θα ήταν διαφορετικά αν, παραδείγματος χάριν, στην ερώτηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, σε περίπτωση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, άφηνε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο: σε αυτή την περίπτωση η στρατηγική για την «προοδευτική διακυβέρνηση» θα ερχόταν στο προσκήνιο των συζητήσεων και της επικαιρότητας. Η απάντηση του Α. Τσίπρα έκλεισε το θέμα και, ελλείψει άλλων, «είδηση» έγινε το καλαμπούρι για τους Ντάλτον και τον Ραν Ταν Πλαν».

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «ΑΚΟΥ ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ!!! Ο Αλέξης Τσιπρας ΘΑ ΕΙΝΑΙ με την ψήφο του λαου πρωθυπουργός της χώρας μετά τις επόμενες εκλογές για να κάνουμε τη νέα αρχή για μας και τα παιδιά μας, μακρυά και απέναντι από το ΦΑΓΟΠΟΤΙ της διαπλοκής και το μεσαίωνα που φτιάχνει το Μητσοτακεικο! Αν εσυ είδες «ισοπαλία» στη ΔΕΘ, μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά», αναφέρει σε ανάρτησή του και συνεχίζει: 

«Αν ονειρεύεσαι πρωθυπουργό "εκ προσωπικοτήτων" που θα υπαγορεύσουν τα διάφορα κέντρα είσαι βαθειά νυχτωμένος και μάλλον πρέπει να ξεκουραστείς από την πολιτική και να ασχοληθείς μόνο με τη δημοσιογραφία…».

newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη