Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στην Σιβηρία - 8 νεκροί και 19 τραυματίες


Πυρ άνοιξε ένας ένοπλος σε ένα πανεπιστήμιο της πόλης Περμ στην Ρωσία, και συγκεκριμένα στην Σιβηρία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν 8 νεκροί και 19 τραυματίες. Νεκρός είναι και ο δράστης από τα πυρά της αστυνομίας.

Η Υπηρεσία Τύπου του πανεπιστημίου ανάφερε ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια του περιστατικού.

Το πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι κάποιοι φοιτητές και καθηγητές είχαν κλειδωθεί μέσα στις τάξεις.

Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει ανθρώπους να πηδάνε από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου για να γλιτώσουν.

Μάζευε χρήματα για να αγοράσει όπλα

Ο δράστης προσθέτει οτι «ξεχείλιζε από μίσος» και ότι σχεδίαζε το μακελειό και εξοικονομούσε χρήματα για να αγοράσει πυροβόλα όπλα εδώ και πολύ καιρό.

Ο 18χρονος Τιμούρ Μπεκμανσούροφ σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα είχε αφήσει σημείωμα πριν την επίθεσή του, την οποία όπως φαίνεται και από τις εικόνες και τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας πραγματοποίησε πάνοπλος.

«Αποφάσισα για την ημερομηνία, την 20η Σεπτεμβρίου. Ενώ προσπαθώ να μελετήσω τα περάσματα μεταξύ των κτιρίων, το όφελος από αυτό είναι η εφαρμογή τους με ένα λεπτομερές σχέδιο της πανεπιστημιακής επικράτειας» γράφει ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης.

«Μισώ τον εαυτό μου, αλλά θέλω να βλάψω όλους όσοι εμφανίζονται στο δρόμο μου. Το κουδούνισμα έγινε ακόμα πιο δυνατό, σαν μια μέγγενη να σφίγγει το κεφάλι μου. Η αίσθηση ότι όλα γύρω είναι απλά ένα όνειρο δεν φεύγει. Δεν βλέπω λόγο να γράψω κάτι άλλο.

Στο τέλος, μπορώ να πω ότι δεν είμαι ο πρώτος και πολύ μακριά από τον τελευταίο. Δεν θα σωθείτε από την απαγόρευση των όπλων, θα σκοτωθείτε από αυτοκίνητα, βόμβες, μαχαίρια, όλα όσα φθάνουν στα χέρια Άνθρωποι σαν εμένα θα καταστρέψουν τα πάντα γύρω σας», φέρεται να γράφει στο σημείωμά του σύμφωνα με τοπικά μέσα.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη