Τηλεθέαση: Τι σαρώνει, ποια πατώνουν και που γίνεται μάχη

Η τηλεοπτική σεζόν ξεκίνησε και, αν και είναι νωρίς για συμπεράσματα, οι τηλεθεατές φαίνεται ότι έχουν βρει… το λιμάνι τους! Το κοινό, στη βραδινή ζώνη τουλάχιστον, αποδεικνύεται ότι ψηφίζει χωρίς δεύτερη σκέψη μυθοπλασία και αφήνει στη μοίρα τους τα ριάλιτι μαγειρικής.

Έτσι, λοιπόν, το βράδυ της Τετάρτης, η σειρά του ALPHA Σασμός κράτησε την πρωτιά τόσο στο γενικό σύνολο όσο και στο δυναμικό κοινό, έχοντας μέσο όρο 32% και 30,4% αντίστοιχα. Ποσοστά που ζαλίζουν και θυμίζουν σε όλους ότι η ελληνική μυθοπλασία πρωταγωνιστεί.

Στο γενικό σύνολο ακολούθησε η ποδοσφαιρική βραδιά του Mega με 16,1%, το Έτερος Εγώ του STAR με 13,4%, το Bachelor με 12,4%, ο Έρωτας με διαφορά με 10%, το Game of Chefs με 8,8% και το Top Chef με 7,8%. Στο δυναμικό κοινό, το Έτερος Εγώ βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 14,6% και ακολούθησαν το Bachelor με 13,7%, ο αγώνας Μπρυζ – Παρί με 13,6%, ο Έρωτας με διαφορά με 13,1%, το Game of Chefs με 8,5% και το Top Chef με 6,9%.

Οι παραπάνω μετρήσεις δείχνουν, μεταξύ άλλων, ότι το εγχείρημα του ΣΚΑΪ και το ΑΝΤ1 με τα ριάλιτι μαγειρικής δεν πετυχαίνει. Όσο κι αν πίστεψαν τα στελέχη ότι μπορεί να καλυφθεί το κενό του MasterChef, αποδεικνύεται ότι η συνταγή της επιτυχίας είναι δύσκολη υπόθεση.

 Οι δυνατοί αντίπαλοι που θα μοιράσουν ξανά την τράπουλα
Στις 27 Σεπτεμβρίου, οι Αγριες Μέλισσες επανέρχονται με τον τρίτο κύκλο. Αυτό σημαίνει ότι θα διεκδικήσουν το δικό τους κοινό, που είναι μεγάλο, και θα προκαλέσουν νέα δεδομένα στη βραδινή ζώνη.

Παράλληλα, το MEGA -εκτός της ήδη μεγάλης επιτυχίας με τη Γη της Ελιάς- θα βγάλει στον αέρα πολλές νέες σειρές το προσεχές διάστημα. Αυτό συνεπάγεται ότι ο ανταγωνισμός θα μεγαλώσει κι άλλο και η πρωτιά στους πίνακες της Nielsen θα είναι ακόμη δυσκολότερη.

 Η μάχη στην πρωινή ζώνη
Σε αντίθεση με τη βραδινή ζώνη, τα πράγματα το πρωί δεν είναι ξεκάθαρα. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και οι μαχητές παλεύουν για την πρώτη θέση. Χθες Τετάρτη, το Πρωινό του ΑΝΤ1 πήρε την πρωτιά στο δυναμικό με 17,5% και ακολούθησε η Super Κατερίνα με 15,7%, το Πάμε Δανάη με 14,4%, οι Αταίριαστοι με 8,9% και το Ποιος είναι πρωινιάτικα με 4%.

Όσον αφορά το γενικό σύνολο, στην κορυφή βρέθηκαν οι Αταίριαστοι με 17,4% και ακολούθησε το Πρωινό με 16,6%, η Δανάη Μπάρκα με 13,7%, η Κατερίνα Καινούργιου με 12,5% και η Μπέττυ Μαγγίρα με 4,4%.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη