Νότια Αφρική: Μέλισσες «τσίμπησαν μέχρι θανάτου» 63 πιγκουίνους απειλούμενου είδους

 

Μέλισσες σκότωσαν δεκάδες πιγκουίνους που ανήκουν σε είδος που απειλείται με εξαφάνιση στη Νότια Αφρική.

Οι πιγκουίνοι βρέθηκαν νεκροί σε παραλία κοντά στο Κέιπ Τάουν και γύρω τους επίσης πολλές νεκρές μέλισσες.


Εξήντα τρεις «σφηνίσκοι», ένα απειλούμενο είδος πιγκουίνου,
βρέθηκαν νεκροί σε μια παραλία στη Νότια Αφρική, όπως έγινε γνωστό χθες από το Ίδρυμα της Νότιας Αφρικής για την προστασία των παράκτιων πτηνών (Sanccob).

«Τα πουλιά τσιμπήθηκαν μέχρι θανάτου από τις μέλισσες», εξήγησε ο κτηνίατρος Δρ Ντέιβιντ Ρόμπερτς, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο

Οι πιγκουίνοι εντοπίστηκαν νεκροί την Παρασκευή, σε μια παραλία της πόλης Σάιμονς Τάουν, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Κέιπ Τάουν. Γύρω από τα μάτια τους ήταν εμφανή τα τσιμπήματα των μελισσών. Πολλές μέλισσες βρέθηκαν επίσης νεκρές στην ίδια παραλία.

Οι ειδικοί έκαναν πάντως και άλλες εξετάσεις για να αποκλείσουν την πιθανότητα να πέθαναν οι πιγκουίνοι από ασθένειες ή από κάποια τοξική ουσία.

Κάνουν λόγο για ένα «σπάνιο και ασυνήθιστο» φαινόμενο, αλλά τονίζουν ότι στη ζώνη αυτή, που είναι εθνικό πάρκο, «οι μέλισσες είναι επίσης μέρος του οικοσυστήματος».

Η Νότια Αφρική φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αποικία σφηνίσκων στον κόσμο.
Οι αφρικανικοί πιγκουίνοι απειλούνται με εξαφάνιση και το 2019 καταγράφηκαν σε όλον τον κόσμο μόνο 13.000 ζευγάρια, κυρίως στη Νότια Αφρική και τη γειτονική Ναμίμπια.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη