ΔΕΘ 2021: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για αντιεξουσιαστές και αντιεμβολιαστές


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο (11-12 Σεπτεμβρίου), όταν θα ανοίξει η αυλαία της 85ης ΔΕΘ, με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη συνέντευξη Τύπου.

Την ίδια ώρα οι συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ στην έκθεση της Θεσσαλονίκης έχουν ξεκινήσει στη Κατεχάκη, σύμφωνα με την αστυνομική ρεπόρτερ του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου. Οι ηγεσία της αστυνομίας έχει στρέψει το βλέμμα της φέτος όμως εκτός από τις συγκεντρώσεις των συνδικάτων και στις πορείες των αρνητώναντιεμβολιαστών. Ήδη μάλιστα έχει γίνει γνωστό ότι σχεδιάζεται μαζική συγκέντρωση τους στον Λευκό Πύργο και το κάλεσμα απευθύνεται σε άτομα από όλη την βόρεια Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί έχουν αρχίσει να ερευνούν σε social media και ιστοσελίδες του Διαδικτύου για να εντοπίσουν οποιαδήποτε κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε οργανωμένη κίνηση αρνητών. Πάντως το πλέγμα ασφαλείας που θα αναπτυχθεί φέτος στη ΔΕΘ θα φτάνει περίπου τους 3.000 αστυνομικούς. Η παρουσία των συνδικάτων αναμένεται να είναι ισχυρή με πορείες και συγκεντρώσεις.

Drone και ελικόπτερα θα συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο στο σχεδιασμό ενώ οι πορείες των αντιεξουσιαστών θα πλαισιώνονται αυστηρά από δυνάμεις των ΜΑΤ. Στο κέντρο επιχειρήσεων θα βρίσκεται η ηγεσία της ΕΛΑΣ ενώ όπως κάθε φορά έτσι και φέτος θα υπάρχει και εισαγγελέας. Επίσης έχει δοθεί εντολή να αυξηθούν οι περιπολίες γύρω από κτήρια με ευπαθείς στόχους.

Οι ομιλίες Μητσοτάκη – Τσίπρα στη ΔΕΘ 2021

Εκτός από την εναρκτήρια ομιλία του κ. Πρωθυπουργού το Σάββατο 11/9, την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου την επόμενη μέρα και την αντίστοιχη ομιλία και συνέντευξη τύπου του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το Σαββατοκύριακο 18-19/9, θα πραγματοποιούνται καθημερινά θεματικά πάνελ διάρκειας μιάμισης ώρας, στα οποία θα συμμετέχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι κομμάτων, επιχειρηματικών φορέων, συνδέσμων, επιχειρήσεων και της αυτοδιοίκησης για να συζητήσουν σχετικά με τις συνέπειες της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργεί για τις προοπτικές μιας σύγχρονης Ελλάδας.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη