Απόπειρα δολοφονίας του Ζάεφ απέτρεψαν το 2018 οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το περιστατικό έλαβε χώρα λίγους μήνες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών το καλοκαίρι του 2018.

Ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και η κυβέρνηση απέτρεψαν το 2018 απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Κώστας Μελισσόπουλος στο Mega.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το περιστατικό έλαβε χώρα λίγους μήνες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών το καλοκαίρι του 2018.

«Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με ξένες, πληροφορηθήκαμε ότι απέτρεψαν απόπειρα δολοφονίας του Ζόραν Ζάεφ. Δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή κάτι συγκεκριμένο. Η αποκάλυψη αφορά στην κορυφή του παγόβουνου, υπάρχουν πολλές πτυχές της υπόθεσης ακόμα», είπε ο δημοσιογράφος μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Στα Βαλκάνια αυτή η κουλτούρα ξεκαθαρίσματος πολιτικών λογαριασμών δεν είναι άγνωστη. Όταν υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες σχετικά με ένα σχέδιο δολοφονίας ενός πολιτικού, οι βαλκανικές κυβερνήσεις τις λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους. Ενημέρωσαν το ελληνικό ΥΠΕΞ και την κυβέρνηση, και η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε το περιβάλλον Ζάεφ», πρόσθεσε ο ίδιος.

newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη