Ίος: Ελεύθερος ο 20χρονος για το θάνατο συμπατριώτη του πάνω σε καυγά


Ελεύθερος αφέθηκε από τον Ανακριτή του Πρωτοδικείου Νάξου, ο 20χρονος Ιρλανδός που κατηγορήθηκε για την ανθρωποκτονία την 30/8/2021 του 22χρονου συμπατριώτη του σε κέντρο διασκέδασης στην Ίο. Με εγγύηση 8.000 ευρώ που θα καταβάλλει μέχρι 15 Σεπτεμβρίου και εμφάνιση κάθε μήνα στην Ελληνική Πρεσβεία του Δουβλίνου 

Κατά την Ιατροδικαστική Έκθεση Πειραιά, ο εικοσιδυάχρονος Ιρλανδός θανών, φέρει τραύμα στον δεξιό κρόταφο.   Μεταξύ της κόγχης του δεξιού  ματιού και του δεξιού αυτιού.    

Αυτό το τραύμα, προκλήθηκε από πέσιμο του παθόντα στο έδαφος, με την δεξιά πλευρά της κεφαλής.

Επίσης, φέρει μια μελανιά, στην αριστερή πλευρά του προσώπου. Αυτή θεωρείται ασήμαντη 

Το τραύμα στον κρόταφο από το πέσιμο, προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία. Και στην συνέχεια τον θάνατο.

Σε κανένα άλλο σημείο του σώματος ο παθών, δεν έφερε καμία κάκωση. (Π.χ. εκχύμωση, εκδορά κλπ).

Η θέση του κατηγορουμένου και των μαρτύρων, είναι πως απλώς ο κατηγορούμενος απώθησε τον παθόντα, για ν’ αποφύγει κτυπήματά του. Όπως έκαναν και οι λοιποί στις παρέες, που υπήρχαν και φιλονικούσαν μεθυσμένοι 

Το περιβάλλον του κατηγορουμένου πιστεύει πως πρέπει να γίνεται μία έρευνα για τον τρόπο που λειτουργούν τα Κέντρα διασκέδασης στην Ίο και στην Σαντορίνη. Και για τα μέτρα που λαμβάνονται για την ποιότητα των αλκοολούχων που προσφέρονται στα παιδιά, που πιεσμένα από τις δύσκολες συνθήκες της σημερινής ζωής και τις απαγορεύσεις κυρίως εκ του Covid-19  ξεχύνονται ασυγκράτητα για διασκέδαση, κάθε φορά που θα βρούν δυνατότητες και ευκαιρίες.

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Αλέξης Αναγνωστάκης δήλωσε στο newpost.gr:

«Μετά τη σημερινή διαδικασία, κατά την άποψή μου, η κατηγορία σε βάρος του Ιρλανδού φοιτητή έχει αποδυναμώνει σε ισχυρό βαθμό. Ήταν ένα τραγικό ατύχημα, με έκφραση βαθιάς συμπονοιας για την κατάληξη, για το οποίο  αυτός όμως δεν έχει ευθύνη. Πρόκειται για αριστούχο φοιτητή της Νομικής στην Ιρλανδία, με σεβασμό  και καλό χαρακτήρα. Η οικογένεια του είναι μια διακεκριμένη οικογένεια ανθρώπων με πίστη και αρχές. Όλες αυτές τις ημέρες βιώνει τον χειρότερο εφιάλτη της ζωής του»

Νεότερη Παλαιότερη