Ανησυχία για τον κορωνοϊό στα παιδιά – Χρειάζεται μόλις 15’’ για να μεταδοθεί


Με αγωνία περιμένουν κυβέρνηση και ειδικοί τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο ΕΟΔΥ σήμερα για τα παιδιά που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό

Με το βλέμμα στραμμένο στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά είναι κυβέρνηση και ειδικοί προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση που έχει λάβει η Covid-19 στην ηλικιακή ομάδα 0-17 ετών καθώς βρισκόμαστε στην τρίτη εβδομάδα από την επαναλειτουργία των σχολείων με το πρωτόκολλο του «50%+1» για να κλείσει ένα τμήμα.

Την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, στην πρώτη επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σε παιδιά, οι αριθμοί αποκάλυψαν την τραγική πραγματικότητα. Συνολικά 3.559 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στις ηλικίες 4-18 ετών από τις 13 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την πρώτη της νέας σχολικής χρονιάς.

Από τότε έχουν κλείσει έξι σχολικά τμήματα σε Νεάπολη-Συκέες, στην Ξάνθη και την Ηλεία με τον αριθμό των μεμονωμένων κρουσμάτων στα σχολεία να είναι απείρως μεγαλύτερος ενώ μόλις χθες, Τρίτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το 1 στα 3 κρούσματα που καταγράφηκαν σε 24 ώρες ήταν παιδιά ή έφηβοι ηλικίας 0-17 ετών.

Όπως είπε εξάλλου η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό έχει φτάσει τα 15 χωρίς να έχουμε κλείσει 20ημερο για τη λειτουργία των σχολείων. Η ίδια, μάλιστα, πρότεινε ως μέτρο προφύλαξης οι σχολικές αίθουσες να λειτουργούν με ανοιχτά παράθυρα και τα παιδιά να φοράνε μπουφάν καθώς ο αερισμός είναι σημαντικό μέτρο προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Εντωμεταξύ ανησυχία προκαλεί η διαπίστωση της καθηγήτριας Επιδημιολογίας, Αθηνάς Λινού, στον ΑΝΤ1 ότι η μετάδοση του κορωνοϊού μεταξύ των παιδιών γίνεται μέσα σε 15 δευτερόλεπτα με την ίδια να βάζει άλλο ένα στοιχείο προβληματισμού στο τραπέζι μιλώντας για τα παιδικά πάρτι και την ανάγκη αυτά να γίνονται με μικρότερο αριθμό παιδιών.

Παρόλα αυτά μόλις πριν από δύο ημέρες, τη Δευτέρα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επέμενε ότι αρκεί η στενή παρακολούθηση της κατάστασης στα σχολεία με την αρωγή των ειδικών και του υπουργείου Υγείας προσθέτοντας ότι αυτή την στιγμή δεν εξετάζεται αλλαγή των πρωτοκόλλων λειτουργίας.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη