Νέο Subaru WRX: Ο θρύλος επιστρέφει στις 10 Σεπτεμβρίου


Η ακύρωση του Σαλονιού της Νέας Υόρκης εξαιτίας της πανδημίας έκανε την Subaru να πάρει την παρουσίαση του νέου μοντέλου στα χέρια της.

Έτσι λοιπόν η Ιαπωνική βιομηχανία με σηματάκι τον αστερισμό των Πλειάδων, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα νέο «τιζεράκι» επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι το νέο μοντέλο έχει πάρει τον δρόμο της παραγωγής. Πλέον γνωρίζουμε και την ημερομηνία παρουσίασης του αγαπημένου rally-icon της δεκαετίας του 1990, που θα εφοδιαστεί με επιθετική εμπρόσθια όψη, μεγάλη μάσκα και φωτιστικά σώματα που συνεχίζουν την ροή τους κατά μήκος του καπώ.

Ήδη από προηγούμενα teaser έχουμε δει το χαρακτηριστικό hood-scoop, σήμα κατατεθέν της Subaru, και την επιλογή μαύρου χρωματισμού για τις ζάντες, ενώ οπτικά το πακέτο συμπληρώνεται με μια μικρή αεροτομή στο πίσω μέρος, που όπως και να το κάνουμε δεν θα μπορούσε να λείπει όταν μιλάμε για WRX. Η Subaru έχει επιλέξει να προωθήσει την επιλογή του πορτοκαλί χρώματος για το νέο WRX, αφού έχει χρησιμοποιηθεί και σε παρουσίαση μοντέλων παλαιότερα, παρότι θα θέλαμε να το δούμε στην WRC Blue Mica απόχρωση.

Κάτω από το καπώ, ο τετρακύλινδρος boxer των 2.4 λίτρων με το χαρακτηριστικό γουργουρητό, αποδίδει κανονικά περίπου 260 άλογα, για την περίπτωση του WRX όμως έχει δεχθεί την αντίστοιχη περιποίηση και φήμες αναφέρουν απόδοση γύρω στα 300 άλογα που θα περνούν στον δρόμο μέσω του εδραιωμένου symmetrical all wheel drive της Subaru.

Με στροφόμετρο που πιάνει κόκκινα στις 6000 στροφές, μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και ένα ενδιαφέρον εσωτερικό, μένει να δούμε αν θα καταφέρει να παρουσιάσει αντάξια απόδοση του μύθου που το συνοδεύει.
 autoagora.gr

Νεότερη Παλαιότερη