Κορωνοϊός: Οι τέσσερις περιοχές που «φλερτάρουν» με μίνι lockdown - Σήμερα οι αποφάσεις


Εκρηκτική αύξηση παρουσιάζουν τα τελευταία 24ωρα τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, με πολλά νησιά που είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, τέσσερις ακόμη περιοχές φλερτάρουν με έκτακτα μέτρα, λόγω της επιδημιολογικής τους εικόνας, με τους ειδικούς να ανησυχούν ιδιαίτερα. Συγκεκριμένα, οι περιοχές που βρίσκονται στο «τραπέζι» είναι η Ρόδος, η Νάξος, η Ευρυτανία και η Πιερία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφάσεις για το αν θα επιβληθούν έκτακτα μέτρα στις συγκεκριμένες τέσσερις περιοχές αναμένεται να ληφθούν σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν στο Ηράκλειο, αλλά και σε Χανιά και Ζάκυνθο που τέθηκαν σε καθεστώς τοπικού lockdown από τις 5 Αυγούστου, είναι:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

«Βράζουν» τα δημοφιλή νησιά - Στα ύψη η θετικότητα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές για την θετικότητα σε έξι περιοχές της χώρας, δηλαδή για τον λόγο των κρουσμάτων κορωνοϊού και των τεστ.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο δείκτης θετικότητας έχει χτυπήσει «κόκκινο» και είναι πάνω από το 3% στη Μύκονο, τη Νάξο, την Πάρο, τη Ρόδο, τη Χίο και τα Χανιά.

Στον «πίνακα 3» της ημερήσιας ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ («Ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από 02 Αυγούστου 2021 έως 08 Αυγούστου 2021 [2021-W31]) συναντάμε τις παρακάτω τιμές:

Νάξος: 5,32%
Πάρος: 4,64%
Χίος: 3,74%
Ρόδος: 3,57%
Χανιά: 3,51%.
Μύκονος: 3,25%

Με την πρώτη ματιά, είναι ορατό πως ο ιός γνωρίζει σημαντική διάδοση στη νησιωτική χώρα.

Η διαπίστωση αυτή ενισχύεται αν ληφθούν υπόψιν και άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας, οι οποίες ξεπερνούν το 2%, καθώς στον ίδιο πίνακα βλέπουμε:

Άνδρος: 2,32%
Ηράκλειο: 2,43%
Κάλυμνος: 2,53%
Λέσβος: 2,37%
Τήνος: 2,85%
Π.Ε. Νήσων: 2,85%
Ρέθυμνο: 2,75%

Η Κάλυμνος, πάλι, βρέθηκε ακριβώς στο 2%, την εβδομάδα υπό εξέταση (2-8/8).

Υπενθυμίζεται πως, συνολικά, η Κρήτη ανησυχεί τους ειδικούς, αφού, πέραν της αύξησης των κρουσμάτων, στα νοσοκομεία της παρουσιάζεται αυξανόμενη πίεση στις ΜΕΘ.

 newpost.gr


Νεότερη Παλαιότερη