Επεισόδια και συλλήψεις σε συλλαλητήριο κατά του lockdown στη Μελβούρνη (video)


Όσοι συνελήφθησαν θα δεχτούν πρόστιμο ύψους 5.000 δολαρίων, για μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Μελβούρνης, στην Αυστραλία, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η Μελβούρνη ξεπέρασε τις 200 ημέρες σε αυστηρό lockdown από την αρχή της πανδημίας, ενώ τώρα διανύει το έκτο lockdown διάρκειας τουλάχιστον ενός μήνα, γεγονός που έχει φτάσει τους Αυστραλούς στα όρια τους. australia

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών, ενώ έγινε χρήση καπνογόνων και σπρέι πιπεριού για να διαλυθεί το πλήθος. Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές δεν φορούσαν μάσκα και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Όσοι συνελήφθησαν, αλλά και όσοι αναγνωριστούν μέσα από το διαθέσιμο οπτικό υλικό, θα δεχτούν πρόστιμο ύψους 5.000 δολαρίων, για μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

Συλλήψεις έγιναν και σε αντίστοιχη διαδήλωση που είχε προγραμματιστεί στο Σίδνεϊ, αλλά εκεί οι αρχές είχαν αποκλείσει από νωρίς όλες τις εισόδους στο κέντρο της πόλης και κατάφεραν να αποτρέψουν την συγκέντρωση πλήθους.

australia

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο, το Σίδνεϊ κατέγραψε νέο ρεκόρ με 825 κρούσματα, ενώ είχε και 3 νεκρούς από την μετάλλαξη Δέλτα. Όσον αφορά στη Μελβούρνη σε 24 ώρες ανακοίνωσε συνολικά 77 νέα περιστατικά, πολλά εξ αυτών σε μια κωμόπολη της επαρχίας, προκαλώντας επέκταση του lockdown σε όλη την πολιτεία Βικτώρια.

newsbreak.gr


Νεότερη Παλαιότερη