«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Βίντεο από την ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Θεσσαλονίκη


Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 9 Αυγούστου σε υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένοπλος εισήλθε σε τράπεζα που βρίσκεται στη λεωφόρο Παπανικολάου, στο Ρετζίκι και υπό την απειλή όπλου άρπαξε μεγάλο χρηματικό πόσο. Το βίντεο από τη ληστεία που οδήγησε στη σύλληψη του καταζητούμενου για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα» φέρνει στο φως η εφημερίδα «Καθημερινή»

Όπως φαίνεται στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας ο 48χρονος, ήδη ήταν καταζητούμενος από τα τέλη του 2019, φορώντας σκουρόχρωμα ρούχα, καπέλο και χειρουργική μάσκα μπήκε στην τράπεζα και με την απειλή ενός καλάσνικοφ που είχε κρυμμένο στην τσάντα του ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και τους πελάτες.

Κατά τη διαφυγή του, μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, ανάγκασε τον διευθυντή του υποκαταστήματος να τον ακολουθήσει, χρησιμοποιώντας τον ως ασπίδα για το ενδεχόμενο που έξω από την τράπεζα βρισκόταν η Αστυνομία. Συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα. Συνδέθηκε με τη δράση της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» στα τέλη του 2019.

Ποιος είναι ο δράστης

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από σχετική εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 48χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 9 Αυγούστου μετά από ληστεία σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη και όπως προέκυψε ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Πρόκειται για τον Δημήτριο Χατζηβασιλειάδη του Βίκτωρα και της Νίκης, γεννηθείς στην Αθήνα.

Image

Νεότερη Παλαιότερη