Οργιάζουν οι φήμες για παραίτηση του πάπα Φραγκίσκου - Τι γράφουν ιταλικά ΜΜΕ


«Φωτιά» έχουν πάρει οι φήμες για πιθανή παραίτηση του πάπα Φραγκίσκου, με τα ιταλικά ΜΜΕ να στέκονται στην προχωρημένη ηλικία του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Η εφημερίδα Libero Quotidiano δημοσιεύει άρθρο, σύμφωνα με το οποίο, ο Ποντίφικας σκέφτεται την παραίτησή του τόσο λόγω της ηλικίας του (θα κλείσει τα 85 του χρόνια στις 17 Δεκεμβρίου) όσο και των πρόσφατων προβλημάτων υγείας.

Αφορμή για το δημοσίευμα η εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη ο Πάπας στο παχύ έντερο στις αρχές Ιουλίου.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν και δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο που αναφέρουν πως οι φήμες είναι απλώς φήμες και δεν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κανένα επίσημο σχόλιο από την Αγία Έδρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, είναι αδιαμφισβήτητο ότι το «προ-κονκλάβιο» άνοιξε, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα ακολουθήσει η παραίτηση του Πάπα Φραγκίσκου. Για παράδειγμα, το προ κονκλάβιο του Πολωνού Πάπα Βοϊτίλα διήρκεσε μια δεκαετία μέχρι τον θάνατό του.

Επίσης, ο Πάπας Φραγκίσκος φαίνεται να συνεχίζει κανονικά το έργο του και με τον καθιερωμένο ρυθμό του, εφόσον φαίνεται να ανάρρωσε ταχύτατα από την εγχείρηση. Άλλωστε, ο Ποντίφικας επιβεβαίωσε και το ταξίδι του σε Βουδαπέστη και Σλοβακία από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.


Νεότερη Παλαιότερη