Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στον Θεολόγο: Προς εκκένωση και η Μαλεσίνα - Για εμπρησμό μιλάει ο δήμαρχος


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην περιοχή του Θεολόγου Λοκρίδας όπου κάηκαν και σπίτια στον οικισμό ΟΣΜΑΕΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες πέρασαν από τον ΟΣΜΑΕΣ του Θεολόγου και κατευθύνονται προς τη Μαλεσίνα, οι κάτοικοι της οποίας έχουν ήδη ειδοποιηθεί να ετοιμάζονται για πιθανή εκκένωση. Περιπολικά της αστυνομίας με μεγάφωνα ενημερώνουν τους κατοίκους να είναι έτοιμοι και σε δεύτερη φάση να εφαρμοστεί το σχέδιο εκκένωσης.

Για εμπρησμό κάνει λόγο ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεκεντές σημειώνοντας ότι είχαν προηγηθεί άλλες τέσσερις απόπειρες τις προηγούμενες ημέρες. “Η σημερινή φωτιά είναι εμπρησμός. Θα κρατήσει μέρες γιατί πρόκειται για ένα σημείο με πυκνό πευκοδάσος και δυστυχώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν επαρκούν αφού είναι διασπαρμένες σε πολλές περιοχές. Προτεραιότητα μας είναι πλέον οι ανθρώπινες ζωές” λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ζεκεντές καλώντας και τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

“Είναι μια δύσκολη πυρκαγιά” επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Καρακάτζας σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως γίνεται έλεγχος σπίτι – σπίτι ώστε να διασφαλιστεί πως δεν έχει παραμείνει στο σπίτι του κάποιος ηλικιωμένος, που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο αίτημα για εκκένωση του οικισμού.

Πηγή: Lamianow


Νεότερη Παλαιότερη