Αφγανιστάν: Απεγκλωβίστηκε Έλληνας πολίτης – Μεταφέρθηκε από την Καμπούλ στην Αθήνα


«Στο πλαίσιο των πρόσφατων κυβερνητικών αποφάσεων και σε συνέχεια της πληροφορίας που λάβαμε ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης που είναι εγκλωβισμένος στο Αφγανιστάν, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε τις σχετικές εντολές στις αρχές του ΥΠΕΞ αλλά και στην Πρεσβεία μας στο Ισλαμαμπάντ, ώστε να προχωρήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού του. Πράγματι, αυτό έγινε», αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης, σχετικά με τον απεγκλωβισμό Έλληνα πολίτη από το Αφγανιστάν.

Ο εν λόγω πολίτης «μεταφέρθηκε με ασφάλεια, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ. Εκεί τον περίμεναν άνθρωποι της Πρεσβείας, που παρέμειναν μαζί του όλο το διάστημα μέχρι την επιβίβασή του στο αεροπλάνο που τον έφερε στην Αθήνα», πρόσθεσε.

«Θα ήθελα να σας πω ότι είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχή κατάληξη αυτής της επιχείρησης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε συμμάχους και εταίρους που μας βοήθησαν, καθώς και την οικογένειά του, που ήταν συνεργάσιμη και μας βοήθησε πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα», κατέληξε ο κ. Αρναούτης.

Υπενθυμίζεται Έλληνας πολίτης είχε εγκλωβιστεί στο Αφγανιστάν, μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν, με το ΥΠΕΞ να αναφέρει τα παρακάτω την Τρίτη: «Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, και στη συνέχεια σχετικών συνεννοήσεων του Υπουργείου με ΥΠΕΞ άλλων κρατών, ο Έλληνας πολίτης Agajan Farhad μεταφέρθηκε με ασφάλεια από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ όπου τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της Ελληνικής Πρεσβείας. Αυτή τη στιγμή στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας βρίσκονται μαζί με τον κ. Farhad και προετοιμάζουν την επιστροφή του».


Νεότερη Παλαιότερη