Φωτιά στην Εύβοια: Οι φλόγες έχουν μπει στον οικισμό Βασιλικά


Δύσκολη διαμορφώνεται η κατάσταση για τα Βασιλικά, όπου οι φλόγες έχουν μπει στον οικισμό όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ετοιμότητα το Λιμενικό

Ένα μέτωπο πυρκαγιάς που δημιουργήθηκε από αναζωπύρωση στο ενδιάμεσο της απόστασης από τη Μηλιά έως τον Κρυονερίτη, έχει αποκτήσει δυναμική που ξεπερνά ακόμα και τα δύο χιλιόμετρα και κινείται κυκλωτικά και προς το χωριό Μηλιά όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ένα άλλο τμήμα από του μετώπου πηγαίνει κατευθείαν προς το χωριό Μονοκαρυά το οποίο έχει εκκενωθεί από χθες, αλλά και πάλι έχουν φτάσει εκεί οι αστυνομικοί για να απομακρύνουν και τους κατοίκους που δεν είχαν απομακρυνθεί. Παράλληλα ετοιμάζουν εκκενώσεις και για άλλα χωριά στην ευρύτερη περιοχή πριν την Ιστιαία.

Από την πλευρά του Αιγαίου, πλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα Βασιλικά και το Ψαροπούλι, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς είναι ανεξέλεγκτα, ξεπερνούν όλες τις γραμμές άμυνας, ακόμη και τις αντιπυρικές ζώνες που δημιουργήθηκαν.

Πριν λίγη ώρα, η τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε πως το Λιμενικό είναι σε ετοιμότητα ώστε να συνδράμει στην εκκένωση της περιοχής Πευκί, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Επίσης, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η φωτιά αυτήν την στιγμή έχει μπει και στο χωριό Βουτάς.

newsbeast.gr


Νεότερη Παλαιότερη