Λαμία: Σκηνές φαρ – ουεστ ανάμεσα σε Ρομά στο Αχλάδι – Σηκώθηκε το χωριό στο πόδι


Σκηνές από ταινία εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (15/8) στο χωριό Αχλάδι της Λαμίας όταν μεθυσμένοι Ρομά συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Σύμφωνα με τους κατοίκους, από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, ενώ καταγγέλλουν ελλιπή αστυνόμευση και ζητούν τη λήψη μέτρων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχαν κατασκηνώσει στην άκρη του χωριού στην παραλία, κάποιες οικογένειες Ρομά, που συνολικά ήταν περίπου 70 άτομα. Αργά το απόγευμα και ενώ οι περισσότεροι ήταν μεθυσμένοι συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Κάποιοι από τους κατοίκους έκαναν λόγο και για πυροβολισμούς, ενώ ένας από τους Ρομά σε κατάσταση αμόκ πήρε το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα μέσα στο χωριό. «Από τύχη δεν παρέσυρε τα παιδιά που έπαιζαν. Έτρεχε με 100 χλμ μέσα στα στενά του χωριού. Είναι απίστευτο αυτό που ζήσαμε…», είπε ένας από τους κατοίκους στο LamiaReport. Μάλιστα ο Ρομά με το αυτοκίνητο που έτρεχε μέσα στο χωριό επέστρεψε στο σημείο που ήταν η συμπλοκή και άρχισε να τρακάρει με το αυτοκίνητο του, τα αυτοκίνητα των άλλων Ρομά.

Όταν το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε για λίγο και βρέθηκε περικυκλωμένος από άλλους Ρομά, ο οδηγός πάτησε γκάζι για να ξεφύγει, παρασύροντας και τραυματίζοντας κάποιους από αυτούς.

Στο σημείο της συμπλοκής έφτασαν δυο περιπολικά της αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε κάποιους τραυματίες στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Δείτε βίντεο που τράβηξε παραθεριστής την στιγμή της συμπλοκής:

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αχλαδίου Στάθης Σταθελάκος για ακόμη μια φορά κάνει λόγο για έλλειψη αστυνόμευσης, αφού υπάρχει μόνο ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς για όλη την Ανατολική Φθιώτιδα.

Δείτε το βίντεο:

 

lamiareport.gr


Νεότερη Παλαιότερη