Πύρινα μέτωπα σε Αρκαδία, Μεσσηνία και Μάνη: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Σημαντικές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν όλη τη νύχτα και συνεχίζουν να επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς στη Μεγαλόπολη της Αρκαδίας, όπου σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις στις περιοχές Ίσαρης και Χρούσα.

Δεν μπορέσαμε να δαμάσουμε το πύρινο μέτωπο κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς γίνονταν κατά διαστήματα αναζωπυρώσεις, δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, επισημαίνοντας πως όλες οι δυνάμεις βρίσκονταν σε διαρκή εγρήγορση. Ωστόσο όπως είπε έχουν καταφέρει να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς. Το επικίνδυνο μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι μεταξύ Λιβαδάκι και Τριποταμιά στα όρια προς την Ηλεία, όπως είπε ο κ. Κούλης.

Ανέφερε ότι οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες, έχουν καταστραφεί περιουσίες, ενώ πολλά χωριά είναι χωρίς ρεύμα λόγω ζημιών που έχουν σημειωθεί σε κολώνες της ΔΕΗ. Επίσης όπως είπε πολλά χωριά δεν έχουν και νερό. Προσέθεσε ότι έχουν απομακρυνθεί από τις πληγείσες περιοχές ηλικιωμένοι άνθρωποι ενώ όλοι οι άλλοι έχουν παραμείνει και συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Μεσσηνία

Παράλληλα, πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και στη γειτονική περιοχή Μέλπεια της Μεσσηνίας, απ' όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά και στη συνέχεια πέρασε στη Μεγαλόπολη.

Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν και στις δύο περιοχές αποτελούνται από 66 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν συνεχώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Μάνη

Σε δύο σημεία του Δήμου της Ανατολικής Μάνης, συγκεκριμένα στη δύσβατη περιοχή της Δεσφίνας και στην περιοχή κοντά στη Μονή Τσίγκου, ανάμεσα στην Αρεόπολη και το Γύθειο, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου, επιχειρούν συνεχώς ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις.

Ειδικότερα, οι δυνάμεις που επιχειρούν αποτελούνται από 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

newpost.gr


Νεότερη Παλαιότερη