Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκε το κάμπινγκ στην Αγία Άννα – Στην παραλία οι πολίτες

Εκκενώνεται το κάμπινγκ στην Αγία Άννα εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις στην Εύβοια.

μφωνα με τον Γιάννη Παπαδημητρίου, που μίλησε στο OPEN TV, οι άνθρωποι που ήταν στο κάμπινγκ έχουν μεταβεί στην παραλία, άλλοι έχουν φύγει με τα αυτοκίνητά τους για να προστατευτούν, ενώ άλλοι έχουν πάρει ταξί. Δυστυχώς δεν υπάρχουν λεωφορεία για να πάρουν τον κόσμο μαζικά.

Όπως ο ίδιος είπε, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (5/8/2021) οι κάτοικοι του χωριού της Αγίας Άννας έλαβαν μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν προς το Μαντούδι. Η κατάσταση φαινόταν πως είναι υπό έλεγχο, γρήγορα όμως ξέφυγε.

 Εκκενώνονται η Αγία Άννα και ακόμη δυο οικισμοί
Σε τρία μέτωπα καίει η μεγάλη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια, με τις φλόγες να «καταπίνουν» χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους. Οι τοπικές αρχές καλούν τους κατοίκους των χωριών να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς την Ιστιαία. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ από τη φωτιά έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα.

Όλα αυτά την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες για πολύ αραιές πτήσεις των εναέριων μέσων κατάσβεσης. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, οι αναζωπυρώσεις είναι διαρκείς και δυσκολεύουν τις προσπάθειες.

 Φεύγουν και οι τελευταίοι κάτοικοι από το χωριό Κουκουλοί
Νωρίτερα, αποχώρησαν και οι τελευταίοι κάτοικοι του οικισμού Κουκουλοί. Το σημείο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς οι Αρχές θεωρούν ότι η φωτιά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεφύγει από εκεί.


Νεότερη Παλαιότερη