Φωτιά στην Αττική: «Στόχος να μην φτάσει η φωτιά στην Πάρνηθα», είπε ο δήμαρχος Αχαρνών


«Δίνεται μεγάλη μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά», δήλωσε χαρακτηριστικά  ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.

Η φωτιά καίει 2-3 χιλιόμετρα μετά τα Βασιλικά Κτήματα, έχει περάσει την Αγ. Μερκουρίου με κατεύθυνση την Πάρνηθα, ανέφερε ο Δήμαρχος Αχαρνών.

«Δίνεται μεγάλη μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά. Εναέρια μέσα επιχειρούν πολύ λίγα. Φεύγουν και ξανάρχονται. Οι εθελοντές έμειναν όλη νύχτα στο μέτωπο. Θέλουμε να σταματήσει η επέκταση της φωτιάς προς την Πάρνηθα», τόνισε ο κ. Βρεττός μιλώντας στο mega.

«Οι εθελοντές βοήθησαν από χθες μετά τη δύση του ηλίου γιατί η πυροσβεστική πήγε προς Αφίδνες. Μετά από πολλές εκκλήσεις στη 1 τη νύχτα έφτασε ένα πυροσβεστικό όχημα», σημείωσε.

«Ξεκινήσαμε προχθές μια καταγραφή, με τα γεγονότα εχθές σταματήσαμε. Θα συνεχίσουμε από αύριο θέλω να πιστεύω για να βοηθήσουμε τον κόσμο να πάρει τις αποζημιώσεις που του αναλογούν. Η εκτίμησή μας είναι ότι πάνω από 90 σπίτια έχουν υποστεί ζημιά, εκ των οποίων 70 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.Φιλοξενούμε πολύ κόσμο σε ξενοδοχεία. Το πρόβλημα στην περιοχή της Βαρυπόμπης είναι ότι δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση. Πολλές κωλώνες έχουν καταστραφεί», πρόσθεσε.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη