«Μίνι» ανασχηματισμός: Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών - Οι πρώτες τους δηλώσεις


Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε στη 1 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. 

Πρόκειται για τους: 

Χρήστος - Γεώργιος Σκέρτσος ως υπουργός Επικρατείας

Χρήστος Τριαντόπουλος ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό

Ιωάννης Οικονόμου ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό

Γεώργιος Στύλιος ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και

Θεόδωρος Λιβάνιος ως υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η ορκωμοσία των κ.κ. Σκέρτσου, Οικονόμου, Τριαντόπουλου, Λιβάνιου και Στύλιου έγινε από τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, ο οποίος ευχήθηκε στα πέντε κυβερνητικά στελέχη, «καλή δύναμη να έχετε».

Ακολούθησαν τα καθιερωμένα «πηγαδάκια» με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους πέντε υπουργούς και υφυπουργούς, ενώ παρευρέθησαν και λιγοστοί συγγενείς τους.

Οι πρώτες δηλώσεις

«Θα έχουμε τη δυνατότητα να τα λέμε πολύ συχνά. Από εβδομάδα θα έχουμε συνεχή επικοινωνία», δήλωσε αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Είμαστε σε μια δύσκολη περίσταση, δοκιμάστηκε ο τόπος μας, έχουμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα για να επιστρέψουμε γρήγορα στην κατάσταση που ήταν πριν οι πληγείσες περιοχές», είπε από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στύλιος.

«Έχουμε πολλά μπροστά μας να κάνουμε και θα τα κάνουμε», τόνισε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος.

newpost.gr


Νεότερη Παλαιότερη