Επιθετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για το Βρετανικό Μουσείο

Πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Art Newspaper έκανε λόγο για διαρροή νερού σε αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου -μεταξύ των οποίων και των Γλυπτών του Παρθενώνα- μετά τις έντονες βροχοπτώσεις της 25ης Ιουλίου που προκάλεσαν πλημμύρες στο κέντρο του Λονδίνου, γεγονός που έχει καθυστερήσει την επαναλειτουργία εκθεσιακών χώρων ελληνικής τέχνης. 

Επιθετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού
«Για δεκαετίες, το βασικό επιχείρημα των Βρετανών, για την παραμονή των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Λονδίνο, ήταν ότι στο Βρετανικό Μουσείο τα συγκεκριμένα αριστουργήματα εκτίθενται σε καταλληλότερες συνθήκες από εκείνες που μπορούσε να προσφέρει η Ελλάδα. Χτες υπήρξε απάντηση της υπουργού Λ. Μενδώνη σε ερώτηση του Art Newspaper Greece, ενώ ακολούθησε δήλωση του Βρετανικού Μουσείου που, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε κλειστές αίθουσες εξαιτίας εργασιών συντήρησης, οι οποίες έχουν καθυστερήσει λόγω πανδημίας, καθώς και σε ένα στρατηγικό masterplan που θα μεταμορφώσουν το Μουσείο στο μέλλον. Εδώ και 12 χρόνια, η Αθήνα διαθέτει το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου, στο οποίο εκτίθενται κατά άριστο τρόπο τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αναμένοντας την οριστική επανένωσή τους με τα παρανόμως διαρπαγέντα από τον Έλγιν τμήματά τους. 

Τα παραπάνω δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη -σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ-, με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την ανακοίνωση του Βρετανικού Μουσείου.


Νεότερη Παλαιότερη