Φωτιά στην Ηλεία: Εντοπίστηκε ύποπτος για εμπρησμό – «Σταματούσε με το μηχανάκι και μετά φούντωνε φωτιά»


Υπόνοιες πως η μεγάλη φωτιά που καίει την Ηλεία ξεκίνησε έπειτα από εμπρησμό έχουν οι Αρχές. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Πύργου στον «αέρα» του Open, τα συστήματα ασφαλείας κατέγραψαν άνδρα να κινείται με μηχανάκι στην περιοχή Λαμπέτι και από όπου περνούσε μετά από λίγο η φωτιά φούντωνε.

«Ήταν 2 χιλιόμετρα από τον Πύργο, στην περιοχή Λαμπέτι. Εντοπίστηκε από τα συστήματα παρακολούθησης άτομο με μηχανάκι το οποίο, όπου σταματούσε, μετά από λίγο φούντωνε φωτιά» υπογράμμισε ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, συμπληρώνοντας:

«Αυτό προέκυψε τώρα. Και πολίτες είδαν τέτοια κίνηση από μακριά στο δάσος. Αλλά υπάρχει και εικόνα αυτής της σκηνής από άλλα συστήματα» πρόσθεσε στην συνέχεια και εξήγησε ότι οι εστίες της φωτιάς «ήταν 150 με 200 μέτρα η μία από την άλλη, η φωτιά που ξέσπασε τώρα. Ταυτόχρονα! Τώρα η αστυνομία έχει αποκλείσει όλους τους δρόμους εκεί δασικούς και αγροτικούς. Δεν έχει συλληφθεί, έχει εντοπιστεί».

«Στην περιοχή αυτή, έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί το χωριό Κολίρι και το μοναστήρι που είναι εκεί, της Παναγίας της Κρεμαστής» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Πύργου.Νεότερη Παλαιότερη