Φωτιά στην Ηλεία: Μεγάλο μέτωπο στη Νεμούτα - Πλησιάζουν την Παλαιοβαρβάσαινα οι φλόγες


Νέα μεγάλη αναζωπύρωση στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία παλεύει για τέταρτη μέρα με τον πύρινο εφιάλτη

Πρόκειται για την περιοχή Νεμούτα, όπου οι φλόγες καίνε πυκνό δάσος. Για την ομώνυμη κοινότητα, δόθηκε εδώ και αρκετή ώρα εντολή προληπτικής εκκένωσης, όπως και για τις γειτονικές κοινότητες Βίλλια και Τσαπαρέικα.

Η περιοχή είναι εδώ και ώρα χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ οι κάτοικοι αισθάνονται αβοήθητοι, αφού όπως τονίζουν στην καταγγελία τους στο ilialive.gr, υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι που είναι δύσκολο να μετακινηθούν, ενώ πολλοί από αυτούς είναι κτηνοτρόφοι και αδυνατούν να μετακινήσουν τα κοπάδια τους.

Οι φλόγες απειλούν και την περιοχή της Παλαιοβαρβάσαινας, με τις φλόγες να απειλούν πλέον σοβαρά το χωριό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ζητήσει εδώ και ώρα την εκκένωση του χωριού, με την πλειονότητα των κατοίκων όμως, να μην εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να παραμένουν, προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες τους.

Οι ελπίδες όλων πλέον στρέφονται στην πιθανότητα να αλλάξει φορά ο άνεμος γιατί σε αντίθετη περίπτωση είναι θέμα χρόνου να εισβάλουν οι φλόγες στο χωριό.

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργούν επίσης στην διέλευση των οχημάτων της πυροσβεστικής, τα  σταθμευμένα οχήματα παραπλεύρως του δρόμου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης -Πύργου, από Λούβρο μέχρι Μιράκα, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή.


Νεότερη Παλαιότερη