Η αμήχανη στιγμή δημοσιογράφου στον αέρα του BBC: Της τηλεφώνησε εκπροσώπος των Ταλιμπάν


Δημοσιογράφος του BBC βρέθηκε σε αμηχανία όταν σήμερα, στην τηλεφωνική γραμμή και ενώ ήταν στο αέρα, την κάλεσε ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Παρά την εμπειρία της, η δημοσιογράφος δεν μπορούσε να κρύψει την έκπληξη και την αμηχανία της τη στιγμή που δέχθηκε το τηλεφώνημα από τον Suhail Shaheen, ο οποίος θέλησε να παρέμβει για το χάος που επικρατεί στην Καμπούλ. 

 Ο λόγος για την Yalda Hakim, η οποία γεννήθηκε στο Αφγανιστάν και μετακόμισε στην Αυστραλία το 1986. Η δημοσιογράφος μιλά έξι γλώσσες και εργάζεται στο BBC εδώ και εννέα χρόνια.

Μετά την αρχική αμηχανία, η δημοσιογράφος έθεσε σειρά ερωτημάτων στον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, που την Κυριακή μπήκαν και στην Καμπούλ. Ο ίδιος υποστήριξε ότι θα υπάρξει "ειρηνική μετάβαση της εξουσίας". "Είμαστε υπηρέτες του λαού και αυτής της χώρας. Η ηγεσία μας έδωσε εντολή στις δυνάμεις μας να παραμείνουν στην πύλη της Καμπούλ και να μην μπουν στην πόλη", είπε ο Suhail Shaheen, ενώ θέλησε να διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ασφάλεια των κατοίκων της Καμπούλ ή των περιουσιακών τους στοιχείων.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπιάν διαμήνυσε, πάντως, ότι το Αφγανιστάν θα επιστρέψει στον νόμο της Σαρία, προσθέτοντας ότι "φυσικά, θέλουμε ισλαμική κυβέρνηση".


Νεότερη Παλαιότερη