Μπομπ Ντίλαν: Κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης πριν 56 χρόνια


Σύμφωνα με την αγωγή ο τραγουδιστής την εποχή που κυκλοφόρησε το «Times They Are A-Changin» σύναψε φιλική και μετέπειτα συναισθηματική σχέση με την ενάγουσα.

Στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων του κόσμου βρίσκεται ο 80χρονος πλέον Μπομπ Ντίλαν, καθώς σε αγωγή που κατατέθηκε την Παρασκευή ο βραβευμένος με Νόμπελ Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός, κατηγορείται ότι αποπλάνησε ένα 12χρονο κορίτσι και δίνοντάς του ναρκωτικά και αλκοόλ την κακοποίησε σεξουαλικά το 1965!

Όπως αναφέρεται στην αγωγή ο τραγουδιστής την εποχή που κυκλοφόρησε το «Times They Are A-Changin» σύναψε φιλική και μετέπειτα συναισθηματική σχέση με την ενάγουσα, η οποία προσδιορίζεται στα έγγραφα του ανώτατου δικαστηρίου του Μανχάταν, σύμφωνα με τον Guardian, μόνο ως «JC» και την «εκμεταλλεύτηκε» σε διάστημα έξι εβδομάδων από τον Απρίλιο έως και τον Μάιο του 1965.

Η αγωγή, που κατατέθηκε την Παρασκευή για λογαριασμό της «JC», η οποία τώρα είναι 68 ετών και ζει στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, ισχυρίζεται ότι ο Ντίλαν, «εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα του για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και να αποκτήσει τον έλεγχο της ως μέρος του σχεδίου του για την κακοποιήσει σεξουαλικά».

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Ντίλαν δημιούργησε μια «σύνδεση» με την «JC» για να «μειώσει τις αναστολές της με σκοπό τη σεξουαλική κακοποίηση, κάτι που έκανε, σε συνδυασμό με την παροχή ναρκωτικών, αλκοόλ και απειλών σωματικής βίας, αφήνοντάς την συναισθηματικά και ψυχολογικά σημαδεμένη μέχρι σήμερα».

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Ντίλαν κακοποίησε την ενάγουσα πολλές φορές, ενώ κάποια περιστατικά συνέβησαν στο φημισμένο ξενοδοχείο Τσέλσι στο Μανχάταν.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι συναισθηματικές επιπτώσεις της κακοποίησης στην «JC» περιλάμβαναν κατάθλιψη, ταπείνωση και άγχος που «έχουν μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα και τις έχουν προκαλέσει δυσκολίες στην καθημερινότητα της».

Η «JC» ζητά απροσδιόριστη αποζημίωση και δίκη ενόρκων για κατηγορίες για επίθεση, βία, ψευδή φυλάκιση και πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας, τα επακόλουθα της οποίας την οδήγησαν να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη σε πολλές περιπτώσεις.

Εκπρόσωπος του 80χρονου Ντίλαν, δήλωσε στον Guardian τη Δευτέρα ότι «ο ισχυρισμός της γυναίκας 56χρόνια μετά είναι αναληθής και θα φανεί κατά την υπεράσπισή του πελάτη του».

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη