Ο θρύλος της Toyota Supra θα συνεχίσει να ζει


Η Toyota, μέσω του αγωνιστικού της τμήματος Gazoo Racing, αποφάσισε να βγάλει ξανά στην παραγωγή γνήσια ανταλλακτικά για το θρυλικό της μοντέλο Supra. Πρόκειται για τα μοντέλα A70 και A80 τα οποία πλέον οι ιδιοκτήτες τους θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν διατηρώντας παράλληλα και έναν θρύλο ζωντανό.

 Στην Ιαπωνία το Α70 ήταν διαθέσιμο και σε έκδοση με 2λιτρο κινητήρα

Από τη 1η Ιουλίου έχει ξεκινήσει η παραγωγή των ανταλλακτικών και σύντομα θα είναι διαθέσιμα στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ιαπωνία. Σημαντική πληροφορία είναι ότι θα υπάρξει συγκεκριμένος αριθμός εξαρτημάτων που θα παραχθούν και τα αποθέματα όταν εξαντληθούν δε θα υπάρξει νέα παραγωγή, εκτός και αν η Toyota δεχτεί πάλι πολλά αιτήματα για ακόμα περισσότερα ανταλλακτικά.

Το θρυλικό A70 ήταν εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό σύστημα αναρτήσεων TEMS. Πολύ μπροστά για την εποχή του.Το θρυλικό A70 ήταν εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό σύστημα αναρτήσεων TEMS. Πολύ μπροστά για την εποχή του. 

 

Δύο απίθανα μοντέλα που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους

Η Supra A70 βγήκε στην παραγωγή πρώτη φορά το 1986 όταν η Toyota αποφάσισε να την αποκόψει από τον Σημαντική κληρονομιά για την Toyota το θρυλικό της Supraδεσμό της με τη Celica. Η Supra παρέμεινε πισωκίνητη με τον εξακύλινδρο κινητήρα να ανεβαίνει στα 2.954 κ.εκ. Η ισχύς ήταν στους 200 ίππους, ενώ το μεγάλο του όπλο ήταν οι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Έναν χρόνο αργότερα η Toyota έβγαλε και έκδοση με τούρμπο στο A70 ανεβάζοντας την ισχύ στους 234 ίππους, ενώ τοποθέτησε και σύστημα ABS τετρακάναλο.

Στην περίπτωση του A80, το ανανεωμένο μοντέλο στη 4η γενιά του, βγήκε στην παραγωγή με αρκετές αναβαθμίσεις. Ο κινητήρας ήταν ατμοσφαιρικός εξακύλινδρος σε σειρά 3.0 λίτρων με απόδοση που έφτανε τους 223 ίππους. Φυσικά, η Toyota έβγαλε και έκδοση με τούρμπο ανεβάζοντας την απόδοση στους 325 ίππους. Οι επιδόσεις ήταν εκπληκτικές με τα 0-100Km/h να έρχονται σε 4,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνάει τα 250Km/h.

Η 4η γενιά του Supra ήταν ίσως και η πιο όμορφη.Η 4η γενιά του Supra ήταν ίσως και η πιο όμορφη. zougla.gr

Νεότερη Παλαιότερη