Αποθέωση του Lewis Hamilton από 140.000 θεατές στο Silverstone


Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

 O Charles Leclerc δεν άντεξε στην πίεση του Lewis Hamilton και στον 50 από τους 52 γύρους του αγώνα,έχασε το ρυθμό του και ο Βρετανός τον προσπέρασε σηκώνοντας στο «πόδι» περισσότερους από 140.000 θεατές που περίμεναν πως και πώς αυτή την καρό σημαία.

Αυτός ο αγώνας ήταν γεμάτος εκπλήξεις. Ήταν ταυτόχρονα και ένα «θείο δώρο» του Hamilton προς τους συμπατριώτες του που είχαν κατακλύσει τις κερκίδες αλλά και προς την ομάδα του με την οποία  ανανέωσε πριν από μερικές εβδομάδες ,το συμβόλαιό του για άλλα δύο χρόνια.
Μόλις έπεσε η καρό σημαία ο Hamilton πήρε τη σημαία της Μεγάλης Βρετανίας και έκανε το γύρο του θριάμβου.

Ήταν δύσκολος αυτός ο αγώνας.Ωστόσο ο Βρετανός μόλις τερμάτισε και ενώ ακόμη δεν είχε σταματήσει το μονοθέσιο του απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλα τα μέλη της ομάδος του. 

«Σας ευχαριστώ όλους που με στηρίξατε σ αυτήν την τόσο δύσκολη ημέρα».

Η Ferrari που ήθελε τη νίκη στο Ηνωμένο Βασίλειο αρκέστηκε στη 2η θέση. Ο Leclerc στις δηλώσεις του είπε ότι η Ferrari βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Ο τρίτος της παρέας V. Bottas ήταν μάλλον απογοητευμένος γιατί έχασε τη 2η θέση. Ωστόσο ως καλός επαγγελματίας είπε ότι κέρδισε η Ομάδα του.

Ο αγώνας

Το Βρετανικό Grand Prix ήταν γεμάτο εκπλήξεις. Περισσότεροι από 140.000 Άγγλοι γέμισαν τις κερκίδες με την ελπίδα να δουν τον συμπατριώτη τους να τερματίζει πρώτος. Χωρίς την απειλή του Verstappen ,η Mercedes άλλαξε στρατηγική. Ο αγώνας είχε περισσότερα από 300 χιλιόμετρα και έπρεπε να γίνει σωστή διαχείριση των ελαστικών.

Εκτός των άλλων ο Hamilton τιμωρήθηκε για την επαφή που είχε με τον Verstappen με ποινή 10 δευτερολέπτων. Έτσι όταν μπήκε στα πίτς για αλλαγή ελαστικών έμεινε επιπλέον άλλα δέκα δευτερόλεπτα.  Όταν βγήκε στην πίστα ήταν στη 4η θέση. Γρήγορα πέρασε τον Norris και βρέθηκε στην 3η θέση πίσω από τον ομόσταυλό του V.Bottas. 

Όσο ο Hamilton μείωνε την απόσταση κάνοντας καλύτερους χρόνους η  Ferrari έδινε διαρκώς οδηγίες στον Charles Leclerc ο οποίος ήταν επικεφαλής του αγώνα για να κάνει καλύτερη διαχείριση στα ελαστικά του.

Στον 41 από τους 52 γύρους ο Hamilton πέρασε στην 2η θέση και άρχισε να πιέζει για να «μαζέψει» τα 7 δευτερόλεπτα που είχε διαφορά με τον πιλότο της Ferrari. Όταν ο Hamilton μπήκε στα πίτς για να αλλάξει λάστιχα και να εκτίσει την ποινή των 10 δευτερολέπτων έβαλε σκληρή γόμα που τελικά αποδείχθηκε σωστή απόφαση.

 zougla.gr


Νεότερη Παλαιότερη