Φωτιά στα Μέθανα, εκκενώθηκε ο οικισμός Κυψέλη - Κάηκε σπίτι. Πύρινο μέτωπο και στη Ριτσώνα

Φωτιά  σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση στα Μέθανα στον οικοσμό της Κυψέλης  

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από την πυροσβεστική, στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη (CL) και δύο ελικόπτερα.

 Επειδή η φωτιά βρίσκεται κοντά στον οικισμό της Κυψέλης, η Πυροσβεστική εισηγήθηκε να γίνει προληπτική εκκένωση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

τον ΑΝΤ1 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Ρίτσα Μπιζόγλη μίλησε ο Δήμαρχος Τροιζηνίας,τονίζοντας οτι «Αυτήν την στιγμή επιχειρούν δύο ελικόπτερα και ένα καναντέρ». 

Ο Σπύρος Πολλάλης επεσήμανε οτι «Η φωτιά ξεκίνησε από τον δημόσιο δρόμο και όχι από κάποια δασική περιοχή. Η φωτιά ξεκίνησε από τον δρόμο».

«Λόγω των ανέμων η φωτιά κινήθηκε προς το βουνό», σημείωσε ο Δήμαρχος Τροιζηνίας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι από τις φλόγες έχει ήδη καταστραφεί ένα σπίτι.

Νωρίτερα, οι αρχές προχώρησαν σε εντολή προληπτικής εκκένωσης της κοινότητας Κυψέλης, όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση. 

Οι δυνάμεις στο σημείο έχουν ενισχυθεί. Συνολικά θα επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα, ενώ από αέρος επιχιερούν 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα. 

Εύβοια: Φωτιά στην περιοχή Ριτσώνα 

 Φωτιά στην Εύβοια βρίσκεται σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ριτσώνα…

 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ριτσώνα του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας.

Επιχειρούν 20 πυροσβέστες, με 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Στο έργο κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.


Νεότερη Παλαιότερη