Μητσοτάκης σε Κόρμαν: Η πρόοδος να μην αφορά μόνο τους εταιρικούς κολοσσούς αλλά και τους λαούς

 Ο πρωθυπουργός ανέδειξε στη συνάντηση του με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ το ζήτημα της διεθνούς φορολόγησης και της στήριξης των λαών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε σήμερα σήμερα τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Mathias Cormann στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τη διεθνή φορολόγηση και την πρόοδο που πρέπει να περιλαμβάνει και τους λαούς και όχι μόνο τους κολοσσούς.

Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως «τεράστιο βήμα τη συμφωνία για μία νέα αρχιτεκτονική στη διεθνή φορολόγηση που επιτεύχθηκε μόλις χθες με βάση τις εισηγήσεις του ΟΟΣΑ».

«Η πρόοδος να μην αφορά μόνο τους εταιρικούς κολοσσούς αλλά και τους λαούς» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «στο επίπεδο των άμεσων κινήσεων με βρίσκει σύμφωνο το προσχέδιο του ΟΟΣΑ για την ασφαλή κινητικότητα μετά την πανδημία».

«Η Ελλάδα είχε σπεύσει να ενταχθεί στο ψηφιακό πιστοποιητικό που εξασφαλίζει την ελεύθερη διακίνηση», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σε αυτές τις συνθήκες συνολικής ανασυγκρότησης γίνεται επίκαιρη η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για την ίδρυση ενός κέντρου του ΟΟΣΑ με αντικείμενο τις οικονομικές και δημογραφικές εξελίξεις», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Newsbomb.gr


Νεότερη Παλαιότερη