Σεισμός στη Θήβα – Αλλεπάλληλες δονήσεις και σήμερα


Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Ιουλίου, σε περιοχή της Βοιωτίας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 5 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται 5 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά της Θήβας. Ακολούθησε άλλη μια ασθενής σεισμική δόνηση 3,1 Ρίχτερ στις 14:06.

Ο καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας, μίλησε στο Newsbomb.gr, για την συρροή των σεισμικών δονήσεων τις τελευταίες ημέρες στην Βοιωτία.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο ΟΑΣΠ παρακολουθεί το φαινόμενο το οποίο δεν εμπνέει καμία ανησυχία, μέχρι στιγμής. Ωστόσο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «παρακολουθούμε το φαινόμενο, δεν μας ανησυχεί μέχρι τώρα. Οι σεισμοί θα παραμείνουν τις επόμενες ημέρες στα ίδια μεγέθη. Παραμένουμε σε επιφυλακή, στην ευρύτερη περιοχή, είμαστε καθημερινά σε επικοινωνία με τους δημάρχους και τους Περιφερειάρχες», είπε χαρακτηριστικά.

Νέος σεισμός με επίκεντρο τη Θήβα σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι της Κυριακής 11 Ιουλίου, με μέγεθος 3,3 Ρίχτερ.

Ο σεισμός, όπως και εκείνος ο οποίος σημειώθηκε νωρίτερα, ήταν ιδιαίτερα επιφανειακός, καθώς είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Να θυμίσουμε πως λίγη ώρα νωρίτερα, το ίδιο ρήγμα, ανατολικά της Θήβας, είχε δώσει σεισμό 3,2 Ρίχτερ.

 


Νεότερη Παλαιότερη